Locale Altele
Duminica, 25 Septembrie 2022
Dum, 25 Sept 2022
Sute de elevi au fost informați în cadrul Programului Educaţional Loga Dance School
Poliția Satu Mare  - Joi, 28 Decembrie 2017

Sâmbătă, 16 decembrie a.c., a avut loc ultima întâlnire din acest an dintre elevii de gimnaziu şi specialiştii în prevenire din cadrul Poliţiei şi CPECA, în cadrul Programului Educaţional Loga Dance School.

Elevii au aflat informaţii despre bullying şi cum pot face faţă hărţuirii de acest gen, dar şi despre efectele consumului de alcool. Pentru prima dată în acest cadru au putut fi testaţi ,,ochelarii de beţiv”, experiment pus la dispoziţia tuturor celor 150 de elevi prezenţi, nu înainte de a fi testaţi chiar de gazdele evenimentului Loga Lorant şi  Loga Hajni. Concluzia a fost una singură: Nu suntem în siguranţă atunci când mintea ne este tulburată de alcool!

Programul Educaţional reprezintă o discotecă controlată adresată unui număr de 150 de elevi de gimnaziu şi se desfăşoară o dată pe lună la sediul şcolii de dans. Distracţia copiilor este completată de activităţi educativ-preventive la care prezenţa doamnei inspector Beatrix Puşa Câmpan din cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog şi a reprezentantei Poliţiei, subcomisar de poliţie Hrihorişan Felicia, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, a devenit o constantă. Echipa specialiştilor a fost mărită în acest an prin participarea activă la program a doamnelor inspector principal de poliţie Chiorean Liviana, din partea Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare şi a doamnelor subcomisar Iacob Camelia şi Boca Ştefania, din partea CPECA.

De la începutul acestui an, 750 de elevi au participat la acest gen de întâlniri non-formale  cu poliţişti şi specialişti în prevenirea consumului de droguri, temele abordate fiind de interes pentru această categorie de vârstă. Prezentările susţinute de poliţişti în fiecare lună din acest an au avut ca subiecte:

Infracţiunile legate de consumul de alcool

 Abuzurilor sexuale asupra copiilor. Modalităţi de prevenire.

Cum ne putem feri de hoţi? Prevenirea furturilor personale şi a furturilor din locuinţe

Violenţa în şcoală

Bullyingul. Modalităţi de reacţie la hărţuirea din partea colegilor.

În plus, dat fiind specificul Programului partenerial ,,Dans-Distracţie şi educaţie” încheiat între Loga Dance School-CPECA-POLIŢIE, activităţile antidrog şi antifumat au fost în prim planul fiecărei întâlniri. Specialiştii prezenţi au încercat prin diverse mijloace să-i convingă pe elevii de gimnaziu nu doar că se pot distra şi fără a apela la fumat, alcool sau droguri, ci şi că aceste substanţe creează probleme grave, uneori iremediabile.

Temele abordate până acum au stârnit interesul celor 750 de participanţi, prin maniera de abordare atractivă, prin interactivitate, cât şi prin utilizarea unor materiale elocvente: filmuleţe, materiale tipărite, ochelari care simulează starea de ebrietate.

Programul Educaţional a permis prin întâlnirile desfăşurate într-un mediu şi într-o manieră non-formală, o apropiere a poliţiştilor de elevi, o mai bună cunoaştere a acestora, a preocupărilor pe care le au şi a modului în care pot fi abordaţi şi în viitor, pentru a le fi transmise mesaje preventive pertinente, adecvate vârstei lor.

 

Tags: elevi  program  loga dance  
2104 vizite
Distribuie pe