Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Opt sătmăreni participă la Olimpiada Națională de Matematică
Veronica Hodas  - Vineri, 30 Martie 2018

Săptămâna viitoare județul Satu Mare va gazdui Olimpiada Națională de Matematică și Olimpiada Națională din aria curiculară „Tehnologii” – domeniul Fabricarea produselor din lemn”, iar în acest sens inspectorul școlar general, Călin Durla a susținut astăzi o conferință de presă.

 Acesta a preciza faptul că Olimpiada Națională de Matematică este împărțită în două categorii:

- pentru seniori (elevii claselor VII-XII) care vor desfășura proba în data de 4 aprilie, de la ora 10.00, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare. La această categorie participă 480 de elevi din 41 de județe din țară, inclusiv municipiul București. Dintre aceștia șase elevi sunt din Satu Mare: Iris Roatiș, Ioana Roman, Iulia Chereji, Cosmin Tomșe, Cosmin Popan- de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Din comisia de elaborare a subiectelor dedicate claselor VII-XII vor face parte 21 de profesori de mare valoare ai României din învățământul preuniversitar și universitar, iar din comisia centrală a olimpiadei fac parte 69 de profesori.

-  pentru juniori (clasele V- VI) care vor desfășura proba în 4 aprilie, de la ora 10.00 la Negrești-Oaș. Din cei 176 de elevi participanți, doi sunt elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” Satu Mare: Alex David și Teofil Boitor Socolan.

Din comisia de elaborare a subiectelor vor face parte profesori universitari și preuniversitari, iar din comisia centrală 31 de profesori.

„Este un eveniment major în județul nostru. Este prima dată când Satu Mare organizează Olimpiada Națională de Matematică, ceea ce înseamnă că nu au mai fost niciodată atâția elevi și profesori de valoare în județul nostru. Acest eveniment ni l-am asumat în toamnă în urma discuțiilor cu inspectorul școlar general din cadrul Ministerului Educației bazându-ne pe relațiile foarte bune pe care le avem cu autoritățile locale din județ. Atât Primăria Negrești Oaș, cât Primăria Satu Mare ne-au sprijinit considerabil. Nu puteam să organizăm acest eveniment fără sponsorii din mediul privat care cu generozitate au contribuit cu sume, în funcție de posibilități, pentru ca acest eveniment să aibă o altă ținută.”, a declarat inspectorul școlar general, Călin Durla.

 Festivitățile de deschidere vor avea loc marți, 3 aprilie, la ora 15.00 la hotel Valea Măriei, pentru clasele V-VI și la ora 18.00 la Casa de Cultură din Municipiul Satu Mare, pentru clasele VII-XII.

Olimpiada Națională la discipline din aria curriculară ”Tehnologii” – domeniul Fabricarea produselor din lemn va avea loc în perioada 2-6 aprilie 2018 la Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuțiu” Carei, unde sunt așteptați 60 de elevi, profesori însoțitori și membri ai Comisiei Centrale. Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Fabricarea produselor din lemn va avea loc luni, 2 aprilie, ora 17.00, la Centrul Cultural Carei.

 

Tags: olimpiada nationala  matematica  tehnologii  satu mare  
1622 vizite
Distribuie pe