Locale Altele
Duminica, 16 Mai 2021
Dum, 16 Mai 2021
Polițiștii au sărbătorit Ziua Copilului la Centrul Multifuncțional Alter Ego
Poliția Satu Mare  - Joi, 31 Mai 2018

Ziua de 1 Iunie a fost marcată, în avans, în cadrul Centrului Multifuncțional ALTER EGO, prin organizarea unui eveniment adresat beneficiarilor serviciilor asigurate de către instituția menționată, care a îmbinat distracția cu informarea.

Polițiștii din structurile prevenire, poliție rutieră și relații publice au răspuns invitației de a se alătura celor mai mici și mari elevi, care și-au petrecut o după- masă frumoasă în compania reprezentanților Serviciului Public de Asistență Socială, a Primăriei Satu Mare și a polițiștilor sătmăreni.

Într-un cadru nonformal, evenimentul a debutat cu un carnaval al măștilor, cu dans și petrecere, participanții fiind apreciați pentru originalitatea costumelor și prezentarea lor.

Coordonați de către polițiști, beneficiarii Centrului Multifuncțional ALTER EGO au participat la activitățile practice propuse, desfășurate  pe diverse ateliere de lucru.

Astfel, după o sesiune de informare cu privire la respectarea regulilor de circulație în trafic, în calitate de pieton și biciclist și cu privire la legislația care reglementează domeniul siguranței rutiere, participanții au fost angrenați în activități practice de dirijare a circulației, devenind mici polițiști  pentru o zi.


Dotați cu echipamente specifice unui polițist – veste, caschete, indicatoare STOP, micii polițiști și-au dirijat colegii în traversarea străzii și respectarea semnelor de circulație. Jocul propus de polițiști cu antrenarea elevilor de gimnaziu și din ciclul primar a captat atenția și a determinat o implicare activă, urmărindu-se atât informarea, cât și desfășurarea activităților într-un mod cât mai plăcut.

Momentul culminant a fost asigurat de participarea copiilor la cursa cu carturile cu pedale, aceștia având posibilitatea să își testeze îndemânarea în conducerea carturilor.

Respectarea indicatoarelor rutiere, asigurarea și efectiv testarea îndemânării în conducerea carturilor cu pedale i-a determinat pe participanți să pună în practică informațiile primite și reactualizate în cadrul sesiunii de informare și, totodată, a constituit un bun prilej de verificare a aptitudinilor practice și a dexterității.

Îmbinând joaca cu utilul, informarea cu formarea, evenimentul desfășurat în cadrul Centrului Multifuncțional ALTER EGO  pentru toți copiii mai mari și mai mici s-a dovedit un exemplu de bună practică, o concretizare eficientă a colaborării dintre  Poliție  și celelalte instituții implicate,  menite a asigura și menține siguranța copiilor și bucuria acestora

Tags: ziua copilului  centru  alter ego  
1035 vizite
Distribuie pe