Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Programul preventiv-educativ „Școala Siguranței – Tedi” a ajuns la final
Poliția Satu Mare  - Marti, 19 Iunie 2018

Programul preventiv – educativ ,,Școala Siguranței – TEDI”  este un proiect naţional adresat copiilor din clasele a I - a ce s-a derulat pentru al treilea an consecutiv de către Poliţia Română în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi firma Maspex Romania.

Programul a constat în organizarea unor  activităţi la clasă, dar şi a unor evenimente interactive pe teme privind siguranța în diverse contexte: la școală, acasă, pe stradă sau în vacanță.

În județul Satu Mare s-au înscris în acest an şcolar un număr record de şcoli, respectiv 31 de unități de învățământ, faţă de 8, respectiv 15 şcoli înscrise în ediţiile precedente ale programului. În toate cele 31 de şcoli atât din mediul urban cât şi din cel rural, copiii înscrişi au beneficiat de materiale de suport – broşuri informative, iar cadrele didactice au primit CD-uri cu teme de lucru vizând siguranţa şcolarilor.

Poliţiştii au reuşit să sprijine acest program prin organizarea şi susţinerea a 24 de activități – sesiuni de informare și activități practice - la care au participat 634 de elevi şi 28 de cadre didactice. Toate activităţile derulate au fost susţinute de polițiștii structurilor de prevenire, unele dintre acestea în colaborare cu poliţiştii din structurile rutiere și relații publice.

 În cadrul acestor întâlniri s-a pus accent deosebit pe educaţia rutieră a celor mici, singura măsură ce stă la îndemâna noastră pentru a reduce numărul de victime, copii, în traficul rutier. Copiii au aflat de la poliţişti care sunt principalele reguli de circulaţie pe care trebuie să le respecte în traficul rutier în calitate de pietoni, pasageri sau biciclişti.

Semnele de circulaţie explicate pe înţelesul lor, dar şi imaginile cu situaţii concrete în care şcolarii se pot regăsi atunci când circulă pe stradă ori se joacă în diverse locuri, au stârnit interesul copiilor pentru tema prezentată. Elevii au urmărit şi un film educativ foarte interesant despre circulaţia rutieră, din care au realizat încă o dată cât de important este să își protejeze viaţa.

Siguranţa personală a copiilor şi interacţiunea cu persoanele necunoscute sau mai puţin cunoscute, precum și alegerea celor mai sigure locuri de joacă, au fost, de asemenea,  teme care au stârnit interesul celor mici, copiii învăţând cum să evite greşelile care i-ar putea conduce în situaţia de a fi victime.

Programul  preventiv – educativ ,,Şcoala Siguranţei Tedi”  a fost foarte apreciat de elevi, fiind atractiv și interesant prin stilul de abordare a problemelor care îi interesează pe cei mici.

Adaptarea tematicii la specificul zonei şi la problemele reale de siguranţă pe care copiii de această vârstă le au a fost deosebit de apreciată de cadrele didactice, care au simţit în prezenţa poliţiştilor la întâlnirile cu copiii un real sprijin în educaţia acestora. Colaborarea dintre Poliţie şi şcoli a fost una foarte bună, iniţiativa, dar şi rezultatele fiind apreciate pozitiv de toţi cei implicaţi.

 

Tags: scoala  siguranta  tedi  editia iii  final  
988 vizite
Distribuie pe