Locale Altele
Sambata, 3 Iunie 2023
Sam, 3 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Nou atelier-școală la DRÄXLMAIER Satu Mare
Draxlmaier Group  - Marti, 25 Septembrie 2018

DRÄXLMAIER Satu Mare a inaugurat atelierul școală destinat cursurilor de teorie aplicată pentru elevii Colegiului Tehnic Ion I.C. Brătianu din Satu Mare, care studiază în cadrul programului de educație profesională susținut de companie. În noul spațiu, elevii au posibilitatea să transpună teoria în practică, dezvoltându-și astfel abilitățile.

Programul de educație profesională susținut de DRÄXLMAIER Satu Mare în cadrul Colegiului Tehnic Ion I.C. Brătianu a demarat în anul 2015. Elevii pot opta pentru specializarea de operatori mașini cu comandă numerică și de electronist aparate și echipamente. A patra generație de boboci a început clasa a IX-a în acest an școlar, astfel peste 75 de elevi studiază azi în cadrul acestui program.

”Atelierul inaugurat azi oferă elevilor condiții optime pentru completarea studiilor, aplicând teoria învățată la cursuri pe aparate similare cu cele utilizate și în producție. Asigurarea specialiștilor de mâine este extrem de importantă. O educație profesională de bună calitate ne oferă perspectiva de a avea profesioniștii de care avem nevoie alături de compania noastră în viitor. Tinerii care studiază în cadrul acestui program au avantajul de a se dezvolta împreună cu noi și de a cunoaște în detaliu activitatea  companiei” - a declarat Iuliu Cadar, Director General în cadrul DRÄXLMAIER Satu Mare.

La eveniment a participat și Barbara Gerber, Coordonatorul Departamentului de Formare Profesională al DRÄXLMAIER Group. Ea a accentuat importanța formării viitorilor profesioniști în cadrul companiei. ”Scopul nostru este să oferim elevilor care studiază alături de DRÄXLMAIER șansa să  beneficieze de programe prin care ei la absolvire vor putea deține toate cunoștințele și deprinderile care să le asigure o carieră. România a fost prima țară în care am introdus acest sistem de învățământ, după Germania, și preluând apoi modelul de succes dezvoltat aici am extins sistemul în multe alte țări. Ne-am implicat în dezvoltarea programului de școală profesională încă din 2012, de la prima inițiativă de acest tip în România. Pe parcursul anilor am extins acest program în toate orașele în care compania își desfășoară activitatea și am pus bazele unor parteneriate puternice cu școlile și cu comunitățile locale” - a afirmat Barbara Gerber.

“Este o investiție importantă realizată de DRÄXLMAIER Satu Mare în atelierul școală și în noile generații de elevi. Tinerii au oportunitatea să învețe folosindu-se de aparatura de ultimă generație. Ei acumulează încă din timpul școlii experiența și calificarea necesare obținerii unui loc de muncă” - a declarat la inaugurare Călin Durla, Inspector Școlar General.

DRÄXLMAIER Group susține programe de educație profesională prin colaborări durabile cu licee din toate orașele în care își mai desfășoară activitatea: Timișoara, Hunedoara, Satu Mare și Brașov.

Tags: atelier  scoala  draxlmaier  
1494 vizite
Distribuie pe