Locale Altele
Miercuri, 19 Mai 2021
Mie, 19 Mai 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Polițiștii s-au întâlnit cu elevii Școlii Gimnaziale Halmeu
Poliția Satu Mare  - Miercuri, 10 Octombrie 2018

Siguranța în mediul online a fost tema abordată de polițiștii sătmăreni, astăzi, 10 octombrie a.c., în timpul vizitei pe care aceștia au avut-o la elevii claselor pregătitoare din cadrul Școlii Gimnaziale Halmeu, coordonați de către învățătoarele Gatti Anca și Pop Carmen.

Pornind de la premisa că în societatea de azi, dar mai ales în cea de mâine, este utopic să credem că putem să îi ținem departe pe cei mici de mediul online și de tehnologiile digitale este esențial să îi învățăm pe aceștia să se protejeze în mediul online.

În încercarea de a găsi răspunsurile  la întrebarea DE UNDE VINE PERICOLUL?, polițiștii din structurile prevenire și ordine publică au interacționat cu elevii din clasa pregătitoare, prin antrenarea acestora în diferite jocuri de rol și vizionarea unui film tematic.

Astfel, au fost identificate trei amenințări principale în mediul online și anume: STRĂINII, CUNOSCUȚII ȘI PRIETENII, fiecare amenințare fiind discutată cu elevii participanți, adecvat particularităților de vârstă și apelându-se la exemple concrete.

La întrebarea CE SE POATE FACE? polițiștii au adus în discuție problematica referitoare la regulile de acces și comportament în mediul online, puterea exemplului personal, precum și importanța accesului online de pe un computer. Comunicarea și ,,conectarea” adulților, în special a părinților cu copilul este cea mai la îndemână, mai simplă și mai eficientă soluție în a asigura și menține SIGURANȚA ÎN MEDIUL ONLINE a celor mici.

Alături de părinți și de cadrele didactice, și polițiștii și-au propus ca principal obiectiv asigurarea unui climat de siguranță a elevilor de toate vârstele, atât la școală, acasă sau în comunitate, cât și în mediul online.

 

Tags: vizita  politisti  scoala  halmeu  
1086 vizite
Distribuie pe