Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Ziua Internațională a Internetului, marcată prin activități preventiv educative
Poliția Satu Mare  - Miercuri, 31 Octombrie 2018

Pentru a marca ziua de 29 octombrie - Ziua Internaţională a Internetului – poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au susţinut o serie de activităţi preventive, împreună cu elevi şi părinţi, atât în şcoli, cât şi în rândul beneficiarilor Centrului de zi Tatiana din municipiul Satu Mare.

Luni, 29 octombrie a.c., o parte a echipei locale a programului naţional ORA DE NET le-a vorbit elevilor de gimnaziu de la Şcoala nr. 10 din municipiul Satu Mare despre importanţa internetului în viaţa copiilor, dar şi despre măsurile de protecţie pe care aceştia ar fi bine să le adopte pentru a nu deveni victime.

Ademenirea, pornografia infantilă, şantajul şi ameninţarea, furtul de date, sunt doar câteva dintre principalele pericole cu care se confruntă copiii pe internet şi asupra cărora specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare şi al D.G.A.S.P.C. au încercat să atragă atenţia.

O altă activitate vizând siguranţa copiilor pe internet a fost organizată şi susţinută marţi, 30 octombrie a.c., la Centrul de zi Tatiana din Satu Mare.

Copii, elevi şi părinţi dar şi voluntari ai Centrului au participat activ la întâlnirea cu reprezentanta Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, discuţiile având un caracter interactiv şi fiind exemplificate cu materiale video sugestive.

Pentru a-şi clarifica anumite nelămuriri legate de infractorii care acţionează în mediul online, copiii au adus în discuţie exemple din propria experienţă sau din cazurile cunoscute, dovedind un interes deosebit faţă de această temă.

Au fost abordate aspecte legate de conţinuturile dăunătoare copiilor ce pot fi găsite pe internet, care, chiar dacă nu sunt ilegale, le fac rău.

Părinţii, educatorii şi comunitatea în ansamblul ei este datoare să caute soluţii la potenţialele pericole la care sunt expuşi copiii pe net. Interzicerea accesului la internet nu s-a dovedit a fi o metodă eficientă, cu atât mai mult cu cât azi întreaga lume este conectată la internet.

Ceea ce este mult mai rezonabil decât interdicția de a utiliza internetul este să le oferim copiilor ,,armele” pentru a lupta cu pericolele internetului, mult prea adesea ignorate chiar și de cei mari dar și argumente suficiente pentru a le conștientiza importanța, a fost ideea transmisă părinţilor, care au fost astfel motivaţi să înveţe, să se documenteze despre internet şi atunci când se simt depăşiţi, să apeleze la sfatul specialiştilor.

 

Tags: activitati preventive  ziua internetului  
678 vizite
Distribuie pe