Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Profesori de la Liceul Teoretic German, în mobilitate Erasmus +, în Turcia
Liceul Teoretic German “Johann Ettinger ”  - Luni, 19 Noiembrie 2018

În perioada 12-15 noiembrie 2018 a avut loc în Izmir, Turcia, prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ „ Cultivating  a sense of  Entrepreneurship and initiative by drama”, proiect care se va afla în desfășurare la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger ” Satu Mare, pe parcursul următorilor 2 ani.

Delegația română a fost reprezentată în Turcia de către prof. Reka Kiraly ( prof.limba italiană), prof. Maria Tite ( prof.limba engleză) și prof. Bogdan Stana ( prof. istorie).

Țările participante ( România, Portugalia, Spania, Italia și Turcia) s-au reunit în Izmir, la Oğuzhan Özkaya Education  pentru discutarea unor diverse aspecte cu privire la cursul de desfășurare al activităților legate de proiect, dar și pentru a participa la diferite cursuri și seminarii organizate de specialiști în domeniu din țările participante.

Cursurile și seminariile au surprins aspecte variate legate de tema proiectului, cum ar fi: exerciții de încălzire a vocii ( atât pentru micii actori, cât și pentru profesori), modalități de formare și coeziune a grupului, postură, limbajul corpului, expresivitate, dicție, încurajarea creativității, etc., obiectivul principal al proiectului fiind acela de a forma și cultiva la elevi, aptitudini și abilități utile și aplicabile în activitățile lor de mai târziu și în profesiile pe care le vor alege, iar pentru profesori de a-i încuraja să folosească metode și tehnici creative în actul predării.

Nu în ultimul rând, au fost discutate datele următoarelor întâlniri. Italia-următoarea gazdă a activităților de proiect își va aștepta oaspeții ( copii și profesori) în perioada 10-16 februarie, iar Spania –în 19-25 mai.

Deoarece proiectele Erasmus + presupun și o mai bună cunoaștere a țărilor participante și, implicit, a culturii acestora, programul a inclus și o vizită la Efes, o scurtă excursie la Casa Fecioarei Maria și în satul Sirince, plimbări prin frumosul Izmir ( Smirna de altădată), unde specificul local, bogăția și diversitatea culturală s-au îmbinat armonios, făcând din această primă întâlnire de proiect o experiență unică.

Tags: profesori  erasmus  liceul german  turcia  
827 vizite
Distribuie pe