Locale Altele
Luni, 2 Octombrie 2023
Luni, 2 Oct 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Datorită Dedeman, Colegiul Național ”Ioan Slavici” din Satu Mare devine un hub de printare 3D
Dedeman  - Sambata, 24 Noiembrie 2018

Dedeman, lider naţional în retailul materialelor de construcţii şi al amenajărilor interioare, cu capital 100% românesc, susține și anul acesta crearea a 10 HUB-uri de imprimare 3D în 10 orașe din țară.

Sub sloganul “3DUTECH - Modelează viitorul. Printează-l 3D!”, campania susținută de Dedeman și ECDL, alături de Asociația Oamenilor de Afaceri din România continuă inițiativa de a crea noua generație de specialiști în printare 3D, printr-un proiect dedicat elevilor şi profesorilor din România, ce a avut prima ediție în 2017.

Anul acesta hub-urile de printare 3D vor fi activate în:

 

  • București la Colegiul Tehnic de Aeronautică Henri Coandă;
  • Onești (Bacău) la Colegiul Național Grigore C. Moisil;
  • Botoșani la Colegiul Național A.T.Laurian;
  • Bârlad (Vaslui) la Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza;
  • Cluj-Napoca la Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu;
  • Arad la Colegiul Național Preparandia - Dimitrie Tichindeal;
  • Satu Mare la Colegiul Național Ioan Slavici;
  • Constanța la Colegiul Național Mihai Eminescu;
  • Miercurea-Ciuc (Harghita) la Colegiul Național Marton Aron;
  • Pitești (Argeș) la Colegiul Național Ion C. Brătianu.

Printarea 3D este un domeniu revoluţionar, care deja schimbă lumea, dând naștere unor meserii inovative.

Dedeman împreună cu ECDL își doresc să facă parte din această revoluție și să susțină tinerii din România să ţină pasul cu tehnologia.

Anul trecut, prin intermediul primei ediţii 3DUTECH, mai multe şcoli au fost dotate cu imprimante 3D şi peste 20 de profesori și 200 de elevi din 8 oraşe din România au fost instruiţi şi certificaţi la standard internaţional în modelare şi printare 3D.

“Ne bucurăm să fim și anul acesta partenerii unui proiect inedit, ce a trezit atât de mult entuziasm și interes în rândul elevilor și profesorilor. Viitorul înseamnă inovație, iar noile generații trebuie să înțeleagă importanța și însemnătatea tehnologiei. Prin continuarea acestui parteneriat, dorim să încurajăm tinerii să se instruiască și să se pregătească din punct de vedere profesional pentru provocările pe care le vor aduce meseriile viitorului” - Dragoș Pavăl, președintele companiei Dedeman.

De asemenea, 3DUTECH îi provoacă pe elevi şi profesori la o serie de concursuri, care vor premia cele mai inovative idei antreprenoriale dezvoltate de liceeni (Antreprenor 3D), cele mai inedite obiecte funcţionale realizate la imprimantele 3D (3D for Life) şi cele mai bune idei de proiecte sau activităţi care să integreze imprimantele 3D în procesul de învăţare (Teach for Future).

Campania „3DUTECH - Modelează viitorul. Printează-l 3D” nu este singurul proiect dedicat educației în care Dedeman s-a implicat de-a lungul anilor. Pentru a afla mai multe detalii despre proiectele sprijinite de compania Dedeman, vă invităm să accesați site-ul Dedeman.

 

Tags: printare  3d  slavici  dedeman  
1289 vizite
Distribuie pe