Locale Altele
Marti, 16 August 2022
Marti, 16 Aug 2022
Jubileul revistei „Poteci”, la Colegiul Național „Doamna Stanca” din Satu Mare
Centrul de Creație Satu Mare  - Joi, 20 Decembrie 2018

Joi, 20 decembrie, la Colegiul Național Doamna Stanca, a avut loc lansarea revistei „Poteci”.

Jubileul revistei „Poteci” apărută în urmă cu 50 de ani la actualul Colegiu Național „Doamna Stanca” Satu Mare, reprezintă neîndoielnic un eveniment care depășește arealul strict școlar.

Asta pentru că în jurul acestei reviste s-au format scriitorii importanți ai Sătmarului: Ion Bledea, Ion Baias, George Vulturescu și mulți alții.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul: managerul instituției, Robert Laszlo, directorul Colegiului Național Doamna Stanca, Ana-Maria Marușca, profesorul Teodor Curpaș și scriitorii Felician Pop și George Vulturescu.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare a editat în cinstea acestui eveniment o revistă aniversară în care se întâlnesc creatorii de ieri și de azi care s-au format în această școală.

Mentorul generației de la 1968 a fost dăruitul profesor Teodor Curpaș, care și-a legat cariera și destinul de meleagurile sătmărene. În cuvântul înainte al antologiei „Poteci”, profesorul Curpaș a intuit faptul că tinerii pe care-i sprijinea atunci vor deveni repere peremptorii ale culturii sătmărene.

Este un caz rarisim ca după 50 de ani, același profesor să mai scrie un cuvânt înainte pentru elevii de acum ca într-un arc peste timp presărat cu briliantele spiritului și harului.

778 vizite
Distribuie pe