Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Labirintul reciclării este în plină desfășurare
APM Satu Mare  - Joi, 28 Februarie 2019

Programul de educație ecologică ,Labirintul reciclării,” care a fost lansat în luna decembrie 2018 de către APM Satu Mare în parteneriat cu ISJ Satu Mare se adresează instituțiilor de învățământ din județul Satu Mare și este în plină desfășurare.


În urma înscrierii unui număr de 75 de instituții de învățământ preșcolare și școlare: 47 gimnazii, 20 licee, 6 grădinițe, precum și Palatul Copiilor Satu Mare, Asociația Satul de Lut, conform planului de activitate în perioada februarie-martie 2019, unitățile de învățământ se întrec în realizarea unui număr cât mai mare de elemente de gard împodobite cu flacoane de PET de 2L, cu care vor contribui la realizarea labirintului de 1000 metri, la Centrul de Recreere ,,Kentaur” din Atea. 

Realizarea elementelor de gard din ”Labirintul reciclării” se face cu ajutorul elevilor coordonați de cadre didactice, elevi care s-au dovedit a fi foarte implicați în toate activitățile cu conotație de mediu, punând accent pe unul din cel mai important indicator  de evaluare  care este CALITATEA.


În paralel cu realizarea elementului de gard, la nivelul fiecărei unități participante se realizează și mascote din materiale reciclabile care vor reprezinta specii din flora și fauna specifică sitului Natura2000 ”Someșul Inferior”.

În perioada următoare, odată cu realizarea elementelor de gard, acestea vor fi predate la Centrul de recreere Atea, unde este pregătit deja terenul pentru construcția labirintului. După finalizarea ”Labirintului reciclării”, cu ocazia Lunii Pădurii, pe traseul acestuia se va planta gard viu de carpen care-l va proteja pe viitor de intemperii și va contribui la creșterea suprafeței de spații verzi din județ. 


Festivitatea de deschidere a ”Labirintului reciclării”, precum și premierea unităților de învățământ participante și desemnarea școlii sau a grădiniței anului va avea loc cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului - 5 iunie 2019, la Centrul de recreere ”Kentaur” din Atea.

Tags: labirint  reciclare  elevi  scoli  
1296 vizite
Distribuie pe