Locale Altele
Joi, 18 August 2022
Joi, 18 Aug 2022
Universitatea Tehnică din Cluj va avea filială la Satu Mare
Dăliana Lazăr  - Marti, 28 Iulie 2009

Prefectul Radu Giurca a avut marti o intalnire cu prorectorul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, prof. dr. ing. Abrudean Mihail, scopul intalnirii fiind clarificarea utimelor detalii cu privire la infiintarea unei filiale a acestei universitati la Satu Mare. 

 

Prefectul i-a invitat la aceasta sedinta pe primarul municipului Satu Mare, Iuliu Ilyes, pe inspectorul scolar general Mariana Popa si pe directorul societatii Florisal, Vasile Puscas, care doreste sa contribuie la reusita acestui obiectiv.

 

Universitatea a mai avut cu ani in urma un Colegiu Tehnic in Satu Mare, dar acesta, din considerente economice, nu a rezistat. Insa datorita solicitarilor si a numarului mare de studenti proveniti din Satu Mare, Senatul Universitatii a luat decizia de a infiinta o filiala la Satu Mare.

 

Pana acum profesorii universitari din Cluj au predat in spatiile puse la dispozitie de catre liceele satmarene, in special la  Colegiul National „Mihai Eminescu”, insa din cauza programului, acesta nu poate oferi spatiul adecvat laboratoarelor. Astfel, Primaria Satu Mare a hotarat sa concesioneze universitatii un spatiu in oras, unde UT-Cluj Napoca, din fonduri proprii si europene, sa ridice constructia viitoarelor facultati.

 

In sedinta de luni, reprezentantul universitatii a cerut sprijin autoritatilor locale pentru demolarea imobilului ce se afla in prezent la locatia concesionata si a prezentat proiectul pentru constructia viitoarei cladirii. Termenul de finalizare al cladirii este de aproximativ 1,8 – 2 ani, insa pana atunci inspectorul scolar general Mariana Popa i-a invitat pe reprezentantii universitatii sa viziteze Scoala Generala „Dariu Pop” unde, din toamna, le pot fi puse la dispozitie trei clase pentru laboratoare.

 

Apoi, prefectul, impreuna cu invitatii, s-au deplasat pe strada Kogalniceanu, unde urmeaza sa fie ridicata constructia.

 

Mihail Abrudean a subliniat faptul ca Universitatea Tehnica din Cluj Napoca a obtinut locul 1 la acreditarea pe tara, iar din 2008 a fost acreditata si de catre o comisie a Uniunii Europene, motiv pentru care ar dori la Satu Mare un centru regional la care sa invete si studentii din tarile invecinate. 

Tags: universitatea  tehnica  cluj  
3807 vizite
Distribuie pe