Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Târgul Educației la Negrești-Oaș
Primăria Negrești-Oaș  - Joi, 16 Mai 2019

Târgul Educației Negrești-Oaș, ajuns la cea de a VII-a ediție în anul 2019, oferă posibilitatea liceelor din Negrești-Oaș - Liceului Teoretic și Liceului Tehnologic „Ioniță G. Andron”, precum și Liceului Tehnologic „Anghel Saligny” din Turț - să-și facă cunoscută oferta educațională pentru anul școlar viitor. 

În cadrul evenimentului, fiecare liceu din zona Țării Oașului și-a amenajat în fel și chip standul, elevii au găsit cele mai frumoase metode de a se prezenta, pentru ca viitorii lor colegi să aibă de unde alege.

 Astfel, oferta educațională a Liceului Thenologic „Ioniță G. Andron” în ceea ce  privește învățământul liceal este următoarea: 

 - tehnician operator tehnică de calcul;
 - tehnician ecolog și protecția calității mediului; 
 - tehnician în turism. 


În ceea ce privește învățământul profesional, au următoarea ofertă:
- mecanic auto; 
- tâmplar universal;
-  ospătar (chelner) în unități de alimentație, având de asemenea o clasă „A DOUA ȘANSĂ”.

Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” din Turț au în oferta pentru învățămăntul liceal următoarele clase: 
 - tehnician mecatronist;
-  tehnician design vestimentar; 

Pentru învățământul profesional, același liceu are următoarele clase: 
-  tinichigiu vopsitor auto;
 - domeniul textile pielărie.

Liceul Teoretic are ca ofertă educațională în clasele sale de uman și real ale învățământului liceal următoarele profile: 
 - matematică-informatică; 
 - științele naturii;
 - filologie.

„Obiectivul nostru este să rămână acasă copiii noștri, să invețe în cele mai moderne instituții de învățământ, să redescopere avantajele școlilor profesionale, ca mai apoi să poată să-și însușească expresia „meseria, brățară de aur”. Mă bucură tot mai mult să aud tineri interesați de școlile de meserii, vom face o prioritate să dezvoltăm școlile profesionale, să vină cu o ofertă educațională aplicată pe dezvoltarea și specificul zonei noastre” - a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Deschiderea oficială a târgului a avut loc astăzi, la ora 10.00, în prezența primarului Aurelia Fedorca, a inspectorului școlar general adjunct, Delia Gavra, a directorilor de liceu Bud Viorel, Hotca Ovidiu și Dan Gherman, precum și a reprezentanților școlilor din oraș și, bineînțeles, a numeroșilor elevi interesați de oferta educațională.

Târgul Educației este un eveniment destinat elevilor din clasele a VIII-a și părinților lor. Această acțiune este inclusă în Campania județeană de orientare școlară și profesională a elevilor ”Îmi construiesc viitorul”.

Tags: targ  educatie  negresti-oas  
1469 vizite
Distribuie pe