Locale Altele
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Mie, 27 Oct 2021
Elevii sunt așteptați să participe la „Săptămâna meseriilor”
Fundația Hans Lindner  - Marti, 21 Mai 2019

În săptămâna 20.05.019- 07.06.2019, Fundaţia Hans Lindner susţinută de Primăria Satu Mare prin Centrul Cultural G.M.Zamfirescu, desfășoară proiectul „Săptămâna meseriilor”, destinat elevilor din județul Satu Mare.

Prin acest proiect se dorește observarea și probarea diverselor meserii de către elevi fapt care, îi va ajuta pe aceștia să recunoască și să se recunoască în activități practice, în medii de lucru și forme de socializare diferite de cele întâlnite în cadrul scolastic.

Activitățile din cadrul fiecărui atelier de meserii își propun să vizeze stimularea tinerilor pentru independența și flexibilitate, astfel încât aceștia să facă o alegere conștientă a traseului educațional/sau profesional, independent, fără presiunea și influenta anturajului, alegere bazata pe competente proprii si aptitudini reale.

Sarcinile de lucru pe care le vor primi pe durata atelierelor, vor fi sarcini concrete, bine determinate, care implică un rezultat finit, un obiect. Pentru  a obține obiectul finit va fi nevoie din partea lor de implicare, seriozitate, munca în echipa, perseverenta etc.

Participarea la proiectul „Săptămâna meseriilor” va reprezenta  pentru aceștia o initiere temeinica pentru o viitoare meserie si vor fi un instrument prin care elevii se vor descoperi, identifica, se vor simti valoroși  în domenii de activitate din sectorul economic și social.

 

Tags: elevi  saptamana  meserii  
502 vizite
Distribuie pe