Locale Altele
Joi, 1 Decembrie 2022
Joi, 1 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Școlarii care frecventează centrele de copii ale Caritas au participat la un concurs de talente
Caritas Satu Mare  - Vineri, 28 Iunie 2019

Cei mai talentați școlari care frecventează centrele de copii ale Caritas au participat la un concurs organizat la „Centrul Sf. Martin”.

Douăzeci și patru de școlari din patru centre de copii care funcționează sub egida Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare s-au întâlnit miercuri, 26 iunie la Turulung pentru a participa la un concurs de talente.


La evenimentul aflat la a doua ediție, găzduit de Centrul Comunitar „Sf. Martin de Tours”, s-au înscris copii de la Centrul de Zi „Integretto” Ardud, Centrul „Casa Prieteniei” din Satu Mare, Centrul Comunitar „Sf. Francisc de Assisi” din Baia Mare, respectiv școlari de la instituția gazdă. Participanții și-au măsurat talentul în mai multe domenii: desen, sport, povestire, cântec și dans.

Juriul a fost compus din profesorul Kiss Kálmán, fost director al Școlii Gimnaziale Turulung și Geng Brigitta, învățătoarea clasei „Șansa a doua” a școlii din localitate. La eveniment au fost prezenți și Huszti Monica, directorul adjunct al organizației responsabil pentru activitatea derulată pe raza județului Satu Mare și Józsa Nándor, directorul adjunct de Maramureș.


Personalul centrelor Caritas s-a implicat cu mult drag în pregătirea copiilor pentru concursul de talente și chiar mai mult, i-au oferit un imens sprijin emoțional. De exemplu, două fetițe care au concurat din partea Centrului „Sf. Francisc de Assisi” au ales să cânte la concurs un cântec tradițional maramureșan, iar pedagoga lor, Cristina Duma le-a oferit pentru eveniment costume populare din Țara Lăpușului purtate de mama și bunica dânsei pe vremea când ele au fost mirese. Există oare un factor mai motivant decât să cânți într-un costum popular autentic care are o valoare sentimentală atât de mare pentru pedagogul tău?

Juriul nu a avut o sarcină ușoară – a afirmat profesorul Kiss Kálmán în cadrul festivității de premiere – căci a fost pus în situația de a alege dintre copii foarte talentați. Fostul director al școlii din Turulung a felicitat toți participanții înscriși în concurs atât pentru curajul, cât și pentru prestația lor. Cei mai talentați copii au fost premiați, dar nici un școlar nu a plecat acasă cu mâna goală.

Concursul de talente organizat miercuri a oferit un prilej excelent pentru copiii care frecventează centrele Caritas să-și testeze abilitățile, să constate că au talent, să simtă admirația și recunoașterea colegilor, aprecierea pedagogilor lor.

Tags: concurs  talente  turulung  
1002 vizite
Distribuie pe