Locale Altele
Joi, 21 Octombrie 2021
Joi, 21 Oct 2021
Câștigătorii primei ediții a Concursului de Inovație Tehnică și IT „DaVinci”
Rotary Club  - Marti, 15 Octombrie 2019

Casa Meșteșugarilor din Satu Mare, a găzduit sâmbătă, 12 octombrie 2019, prima ediție a Concursului de Inovație Tehnica și IT „DaVinci”, zona Crișana.

Sub îndrumarea unor profesori inimoși, 24 de tineri inovativi au prezentat proiecte care reprezintă soluții creative la nevoile pe care le identifică ei în societate.

Câteva exemple de proiecte care s-au remarcat sunt: mașini robot care pot explora zone necunoscute, evitând obstacolele care  ies în cale; o aplicație educativă care înlocuiește manualul școlar cu un format interactiv; propuneri cu soluții pentru cei care explorează muntele și se afla în situații critice-exemplu îngropați în zăpadă datorită unei avalanșe; un concept nou-drone care să aibă forme de albină, cârtiță, pinguin, etc care ar ajuta pentru studii mai temeince ale unor insecte și  animale.

Câștigătorii concursului sunt:

1.Clasele V-VIII-

  -Sectiunea “Robotica si Automatizari Industriale”:

-Premiul I: Echipa ”Infra_team”, cu proiectul “RoboInfrared”

-Premiul II: Echipa “Followers” cu Proiectul “Line Follower”

-Premiul III:  la egalitate de puncte, echipele “Smart_boys” si “Little_technicians” cu proiectele “Traffic lights”, respectiv “Flashing light”

2.Clasele IX-XII:

-Sectiunea “Inginerie creativa”:

-Premiul I: Echipa “MultitouchCNME” cu proiectul “Mountsee”

-Premiul II: Echipa”MultitouchCNME” cu proiectul “Inteligente Artificiale Prietenoase”

-Premiul III: Echipa “MultitouchCNME” cu proiectul “Mountain Life Saver”

-Sectiunea “Robotica si automatizari industriale”

-Premiul I: Echipa “Alien Explorer”, cu proiectul”Alien Explorer”

-Sectiunea ”Inteligenta artificiala si software”

-Premiul I: Echipa “MultitouchCNME”, cu proiectul “Aventura Cunoasterii”

Comisia de jurizare a evaluat originalitatea și impactul inovației, aplicabilitatea în practică a proiectului și potențialul lui de dezvoltare.

Concursul a fost organizat de Rotary Club Satu Mare, împreuna cu Rotary Club București, cu sprijinul Rotaract și Interact Satu Mare.

Comisia centarală de jurizare va selecta care din lucrările caștigătoare a locului I, se califică pentru a participa la faza națională care va avea loc în 2 noiembrie, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București.

 

938 vizite
Distribuie pe