Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Seminar de jurnalistică la Casa Șvabilor din Satu Mare
Gabriela Rist  - Sambata, 19 Octombrie 2019

Organizația Tinerilor German Sătmăreni „Gemeinsam”, împreună cu Forul Internațional de Media Germană Funkforum și redacția revistei Banater Zeitung, organizează în perioada 17-20 octombrie, la Casa Șvabilor (str. Vasile Lucaciu nr. 9) din Satu Mare cea de-a treia ediție a seminarului de jurnalistică în limba germană pentru tineri.  

La seminar participă elevi ai Liceului Teoretic German ”Johann Ettinger” și ai Colegiului Național ”Kölcsey Ferenc”. 

La deschiderea oficială a seminarului, președintele organizației municipal a Forumului Democrat German, Kaiser Ștefan, în calitate de gazdă, i-a salutat pe participanți și a evidențiat importanța proiectului, mulțumind formatorului voluntar Sigfried Thiel, redactorul șef al ziarului Banater Zeitung și președintele Funkforum, pentru efortul depus pentru tinerii sătmăreni, precum și finanțatorilor AUTONET și ZOLLNER pentru sprijinul acordat.

Pe parcursul workshop-ului, pe lângă noțiunile teoretice, participanții au șansa să experimenteze și în practică cele învățate anterior. În loc să formuleze texte fără sfârșit,  tinerii învață să formuleze clar și concis și să argumenteze rațional.

Tinerii dobândesc cunoștințe utile care se pot folosi nu doar în jurnalistică, ci și în medii și locuri de muncă unde comunicarea are un rol foarte important. 

Materialul pregătit de elevi va fi publicat pe paginile ziarelor Banater Zeitung și Schwabenpost.

Tags: seminar  jurnalism  svabi  
1821 vizite
Distribuie pe