Locale Altele
Joi, 25 Iulie 2024
Joi, 25 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Acum ai șansa de a avea o carieră în armată. Depinde doar de tine!
Centrul Militar Județean Satu Mare  - Miercuri, 15 Aprilie 2020

Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Satu Mare continuă înscrierile de la distanță, online/telefonic, pentru cei care doresc să participe la concursurile de admitere în învățământul universitar sau postliceal militar, pentru cei care doresc să participe la concursurile de admitere la cursurile de formare a ofițerilor și a subofițerilor în activitate ("filiera indirectă") sau vor să urmeze un program de formare a soldaților/gradaților profesioniști.

Pentru anul de învăţământ 2020/2021, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) din municipiul şi judeţul Satu Mare cu o ofertă educaţională generoasă:

-771 locuri pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor alcătuit din:

1. Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu (3 ani) – 294 locuri.

2. Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă", Braşov (3 ani) – 169 locuri.

3. Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa (4 ani) - 98 locuri.

4. Academia Tehnică Militară ,,Ferdinand I”, Bucureşti (4 ani) - 148 locuri.

5. Institutul Medico – Militar (5-6 ani) – 45 locuri din care: 30 prin Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” București și 15 locuri  prin  Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ,,George Emil Palade” Târgu Mureș.

6. Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti (3 ani) – 7 locuri.

7.Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, specializarea drept: 10 locuri (alocate pentru M.Ap.N.).

Termenul limită de înscriere este 29.04.2020.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani respectiv 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an.

531 locuri pentru  învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari, alcătuit din 4 şcoli militare:

1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti  - 169 locuri.

2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, din localitatea Boboc,

3. Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu”, Constanţa - 101 locuri.4. Şcoala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică - Sibiu- 132 locuri.

Termenul limită de înscriere este 29.04.2020.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani  împliniţi în cursul acestui an.

Durata studiilor: 2 ani.

481 locuri pentru  învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor, alcătuit din 3 şcoli militare:

1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti  - 253 locuri.

2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, din localitatea Boboc, jud. Buzău - 130 locuri.

3. Şcoala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu- 98 locuri.

Termenul limită de înscriere este 29.04.2020.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani  împliniţi în cursul acestui an.

Durata studiilor: 1 an.

142 locuri pentru cursurile de formare a ofițerilor și subofițerilor în activitate (“filiera indirectă”).

1. Pentru formarea ofițerilor sunt 5 locuri la serviciul MUZICI MILITARE:

2. Pentru formarea subofițerilor sunt disponibile 40 de locuri la specialitatea militară SANITAR, 37 de locuri la serviciul MUZICI MILITARE și 60 de locuri la arma FORŢE PENTRU OPERAŢII SPECIALE (20 de locuri la specialitatea militară FORŢE SPECIALE și 40 de locuri la specialitatea militară PARAŞUTIŞTI COMANDO). Termenul limită de înscriere este 29.04.2020.

Varsta maximă: 45 de ani împliniţi, la data acordării gradului şi numirii în funcţie.

2810 locuri pentru posturile de SOLDAT ȘI  GRADAT PROFESIONIST în Armata României din care 10 locuri disponibile la U.M. 01653 SATU MARE.

Criterii specifice de recrutare a candidaților pentru posturile de soldat și gradat profesionist:

a) vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 50 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;

b) absolvent cel puţin al învăţământului general obligatoriu, în condiţiile prevăzute d eLegeaeducaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare (10 clase);

c) permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C, eliberat de către autorităţile române - doar pentru arma "auto" şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma "geniu".

Pentru a participa la concursurile de admitere în instituțiile militare de învățământ sau la repartizarea pe unități, arme/servicii/specialități militare pentru posturile de soldat și gradat profesionist, candidaţii vor parcurge următoarele etape:

1. Înscrierea candidaţilor domiciliați în județul Satu Mare se realizează pe una din adresele de email: recrutare_satumare@mapn.ro, cmjsatumare@yahoo.com sau la unul din numerele de telefon 0261/717123, 0261/716513. Termenul limită de înscriere pentru toate categoriile de personal – 29.04.2020.

2. Susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi evaluarea aptitudinilor fizice) la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Câmpulung Moldovenesc. Pe perioada stării de urgență activitățile de selecție sunt suspendate. Candidații vor fi contactați și planificați pentru susținerea probelor de selecție după ieșirea din starea de urgență

3. Efectuarea unui examen medical (gratuit) la Spitalul Militar de Urgenţă ”Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca.

4. Selecție specială (medicală și/sau psihologică suplimentară), dacă este cazul (numai pentru marină și aviație- naviganți) - este suspendată pe perioada stării de urgență.

5. Definitivarea dosarului de candidat la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Satu Mare;

6. Participarea la concursul de admitere în instituţia militară de învăţământ.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Satu Mare activitatea de recrutare se desfăşoară, acum, online pe una din adresele de email:

recrutare_satumare@mapn.ro<mailto:recrutare_satumare@mapn.ro> și cmjsatumare@yahoo.com<mailto:cmjsatumare@yahoo.com> , în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30 – 16.30, marţi între orele 10.30 – 18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0261/717123 și 0261/716513 int. 129,130 sau pe contul de Facebook – CENTRUL MILITAR JUDEȚEAN SATU MARE.

 

Tags: recrutare  armata  candidati  
2825 vizite
Distribuie pe