Locale Altele
Marti, 22 Iunie 2021
Marti, 22 Iun 2021
Pro România cere ca școlile să rămână deschise
Pro România  - Luni, 9 Noiembrie 2020

Instituind o falsă stare de urgență, guvernul a închis școlile, cu toate că ministrul Educației însuși, Monica Anisie, a recunoscut că rata de infectare cu Covid în școli este de sub 1%. În județul Satu Mare, această rată de infectare este chiar sub media națională.

Printr-o scamatorie logică bizară, același ministru a declarat că închiderea școlilor ar fi, de fapt, ”o măsură de solidaritate cu medicii din spitale”.

Medicii și personalul din spitale au și ei copii care TREBUIE sa meargă la școală (oricum nu au cu cine să îi lase acasă cât timp ei muncesc).

Rata de infectare “sub 1%” dovedește ceea ce spun OMS și toți specialiștii internaționali - că școlile trebuie să rămână deschise / că nu școlile sunt focare de infectare.

După ce ajungem în Parlament, Pro România va avea grijă ca școlile să rămână deschise, personalul didactic și nedidactic va fi testat, condițiile de igienă și protecție implementate, dar școlile rămân deschise (doar acelea în care se constată un număr semnificativ de infectări se suspendă pe durată determinată necesară pentru procedurile sanitare)!

PRO România propune un pachet de măsuri pentru a redeschide școlile în siguranță:

- Testare:

Testarea săptămanală a tuturor profesorilor și a personalului auxiliar din școli.

- Cabinete medicale:

Redeschiderea în toate școlile a cabinetelor medicale pentru trierea, testarea și supravegherea elevilor.

- Condiții de închidere:

Închiderea școlilor doar atunci când rata de infectare este de peste 10% din totalul elevilor și personalului.

- Materii școlare:

Reducerea, pe perioada de crizei medicale, a numărului de materii școlare predate pentru a reduce timpul petrecut în școală și pentru a diminua numărul de elevi din clase.

Opriți distrugerea Educației prin suspendarea cursurilor cu prezența fizică a profesorilor și elevilor! Opriți catastrofa economică prin blocarea părinților acasă alături de copii!

Tags: scoli  deschise  pro romania  
1611 vizite
Distribuie pe