Locale Altele
Joi, 25 Aprilie 2024
Joi, 25 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma salvează liceul din Tășnad
Florin Răchitan  - Miercuri, 17 Februarie 2021

Saga Liceului Tehnologic din Tășnad a ajuns la final, odată cu aprobarea unei clase de profil tehnologic în urma intervenției deputatului PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, la conducerea Ministerului Educației.

Cu toate că are numele de Liceu Tehnologic, instituția de învățământ din Tășnad nu a avut în anii trecuți clase cu asemenea profil, iar pentru structura din anul școlar următor, conducerea acestuia a solicitat de la Inspectoratul Școlar Județean o clasă de Matematică-Informatică și una de Filologie, pe lângă una de învățământ tehnologic.

În răspunsul postat pe o platforma internă a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare au fost aprobate două clase de… școală profesională, ceea ce însemna, practic, desființarea învățământului liceal în orașul în care își continuă studiile mulți elevi din toate localitățile din regiunea de Sud a județului.

Soluția a stârnit nemulțumire în rândul cadrelor didactice și al părinților elevilor care urmau să se înscrie la liceul din Tășnad, însuși noul primar al orașului, Adrian Farcău, solicitând revizuirea acestei decizii.

Deputatul liberal Adrian Cozma i-a prezentat ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, situația de la Tășnad, iar acesta a aprobat înființarea unei clase de liceu cu profil tehnologic, pe lângă una de școală profesională.

Evident, aceasta este o soluție de compromis, pe care o explică Adrian Cozma:

”Nu a fost ușor, pentru că numărul elevilor e tot mai mic în toată țara, iar din păcate, în continuare, migrația e foarte mare în multe localități

Ministrul educației, Sorin Câmpeanu ne-a acordat sprijin pentru situația punctuală din județul nostru.

Cred că e important să menținem un interes în rândul generațiilor de tineri pentru meseriile bune, de viitor, care le pot asigura o perspectivă pozitivă”.

Tags: liceu  tasnad  adrian cozma  
2935 vizite
Distribuie pe