Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Polițiștii le-au predat elevilor din Bârsăul de Sus lecții de prevenire a violenței și accidentelor
Poliția Satu Mare  - Joi, 7 Aprilie 2022

Miercuri a avut loc un nou eveniment în cadrul campaniei GESTURI SIMPLE ÎNDEPLINESC VISE MARI, organizat de către reprezentanții Comisiei de Monitorizare a Activității Preventive constituită la nivelul județului Satu Mare, respectiv Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare și Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare.

Evenimentul, organizat în cadrul Școlii Gimnaziale Bârsăul de Sus, a vizat atât promovarea profesiei de polițist și jandarm, cât și aducerea în prim plan a unor comportamente de risc, sancționate de către lege, cu multiple consecințe în planul dezvoltării elevilor din ciclul primar și gimnazial.

Activitatea s-a desfășurat pe 4 ateliere de lucru, în curtea școlii, prin rotație, elevii participanți având posibilitatea să se familiarizeze cu tehnica din dotarea polițiștilor și jandarmilor, cu echipamentul specific și cu aspectele definitorii ale muncii reprezentanților fiecărei instituții, în parte.

Astfel, pe grupuri mici, elevii au luat contact cu polițiștii din structura prevenire și cu șeful de post al comunei Bârsău de Sus, care, într-o manieră interactivă, au adus în prim plan și domeniul răspunderii penale a minorului, faptele care încalcă legea, sancționate penal și contravențional.

“SĂ NU NE FACEM SINGURI DREPTATE!”, „SĂ APELĂM LA UN ADULT DE ÎNCREDERE PENTRU A GESTIONA SITUAȚIILE CONFLICTUALE!” au reprezentat principalele mesaje preventive transmise elevilor participanți, însoțiți de către cadrele didactice.

Pentru elevii din ciclul primar, covorașul cu marcajele rutiere, mașina cu semnalele sonore și luminoase, echipamentul polițiștilor au reprezentat centre de interes, care au captat atenția, motive pentru a se familiariza cu profesia de polițist și de a-și clarifica anumite informații.

Jandarmii și polițiștii de frontieră, cu o tehnică aparte și cu dotări speciale, cum a fost autospeciala de supraveghere cu termoviziune din dotarea polițiștilor de frontieră au stârnit aplauze din partea elevilor participanți, care au pus o mulțime de întrebări legate de munca jandarmilor și a polițiștilor de frontieră. Echipamentul adaptat pentru intervenția în situații de risc, cu vestele antiglonț au constituit principalele puncte de atracție pentru elevii participanți.

Acționând ca o echipă, polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, alături de cadrele didactice, s-a reușit desfășurarea unei activități preventive de succes, care va rămâne în amintirea tuturor ca un exemplu concludent de bună practică în efortul comun pentru prevenirea victimizării minorilor.

754 vizite
Distribuie pe