Locale Altele
Duminica, 26 Iunie 2022
Dum, 26 Iun 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Trainerul pentru educație „crește” oameni inspirați
Școala de Valori  - Vineri, 13 Mai 2022

Cu toții ne dorim să aducem în fața copiii noștri cei mai buni oameni dintr-un domeniu, să îi inspire, să le traseze corect informațiile și să îi încurajeze să exploreze fără teamă, pentru că au la îndemână cunoștințele necesare și viziunea.

Dar în ultima vreme, am văzut că tot mai multe ateliere sunt susținute de tineri. Am fost retincetă la început și poate și tu ești. Însă, cu timpul am descoperit că cei mai mulți, nu susțin atelierele dacă nu sunt pasionați de domeniu. Iar cea mai mare dorință a lor este să facă din cei mici „oameni”. Vor să completeze ceea ce oferă școala și poate lor nu li s-a oferit. Nu sunt cei mai buni profesioniști, nu au adunat cele mai multe diplome, nu lucrează la nu știu ce multinațională, dar au altceva, altceva-ul acesta este pasiunea lor pentru oameni, pentru a fi „creatori” de „oameni”.

Așa este noua generație de traineri pentru educație, dornici să fie mereu informați, pentru ca mai departe atelierul lor să fie conectat la realitate. Pentru ei contează să fie acolo, să fie în mijlocul celor pe care îi ghidează, în mijlocul participanților, ca un membru experimentat al echipei, dar fără să îi inhibe pe cei care abia acum pornesc la drum.

Ei au mereu zâmbetul pe buze, sunt pregătiți să îmbrățișeze emoțiile, pentru că și emoțiilele sunt creatoare de contexte educaționale și nu le este teamă să și le expună în fața participanților. Pentru ei nu contează câte întrebări pui, pentru că vei avea de fiecare dată răspuns, deoarece pentru ei întrebările nu reprezintă „întreruperi”, pentru ei întrebările pot pot face un atelier și mai bun, pot să ducă mai repede către rezultat.

Am vorbit cu despre ce înseamnă să fii trainer pentru educație cu Veronica Andrei, este trainer pentru educație financiară din 2019, la Școala de Valori, și are abia 20 de ani.

Veronica este de părere că cea mai utilă abilitatea pentru un trainer este adaptabilitatea. Dar susține că este la fel de importantă și spontaneitatea.  „Pe cât de necesar și important e să te adaptezi participanților, atât ca nivel de abordare a conținutului, cât și ca atitudine și ritm, pe atât de esențială este spontaneitatea, capacitatea de a veni cu ceva nou, care să te apropie de participanți și care să îi captiveze.”

Meseria de trainer vine la pachet cu multe amintiri plăcute, acesta este și unul dintre motivele pentru care tinerii aleg să continue și să se implice și mai mult cu fiecare atelier. Veronica este, în principal, trainer pentru atelierele pentru copii, așa că ne-a povestit o experiență legată de cei mici: „La finalul atelierului, în cadrul sesiunii de feedback, o participantă, având doar 6 ani, nu reușea sa scrie, așadar am luat-o de mânuță și am scris împreună. Nu doar ca a venit cu multe idei din atelier pe care dorea să le scriem împreună, dar încântarea ei de la final a fost cu adevărat memorabilă, încheind cu o îmbrățișare cât se poate de strânsă.”

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală şi non-profit, înființată în 2009, care îi îndrumă pe tineri să-şi antreneze potențialul, astfel încât să-şi dezvolte atitudini şi comportamente, care îi ajută în viața personală și în carieră. Școala de Valori a ajuns prin intermediul proiectelor la peste 114.794 de elevi și studenți și 10.908 de profesori și în 5.916  de școli și a organizat doar în 2021 - 1.175 de ateliere susținute de traineri.

Veronica a vorbit despre cum este să fii trainer la Școala de Valori: „trainerii au o misiune pe cât de complexă, pe atât de minunată. Nu este doar despre a transmite conținut, ci despre a crea o legătură cu fiecare participant în parte, de a-l ajuta să se descopere pe el și lumea din jur și, nu în cele din urma, de a aduce un strop de valoare în dezvoltarea participanților.”

Școala de Valori recrutează traineri colaboratori și în Satu Mare. Așa că dacă ești pasionat de educație, îți place să lucrezi cu copiii și să îi inspiri, dar ai și energia să influențezi pozitiv tinerii, atunci acest job este pentru tine. Nu este necesară experiența, ci dorința de a te dezvolta și de a afla permanent lucruri noi! Pentru acest job poți aplica aici: http://shorturl.at/rELMO  .

707 vizite
Distribuie pe