Locale Altele
Sambata, 28 Ianuarie 2023
Sam, 28 Ian 2023
”Vacanța în Siguranță” continuă în tabăra de vară de la Lacul lui Pintea din Livada
Poliția Satu Mare  - Miercuri, 20 Iulie 2022

Sesiunile informativ preventive  din cadrul campaniei naționale  ,,Vacanța în siguranță”  continuă să se desfășoare  cu participanții la tabăra de vară organizată  de Caiac SMile Satu Mare într-o locație nonformală, Lacul lui Pintea din localitatea Livada.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității și Biroul Siguranță Școlară  s-au întâlnit cu elevii  din ciclul primar și gimnazial aflați în tabără, iar, prin jocuri, concursuri, desen au abordat domeniul preveniri victimizării minorilor.

S-a urmărit creșterea nivelului de informare a copiilor asupra necesității implicării în prevenirea situațiilor în care aceștia pot deveni victime sau autori ai unor infracțiuni. Totodată, s-a abordat și domeniul prevenirii consumului și traficului de substanțe interzise (tutun, alcool, droguri), consecințele răspunderii penale în cazul săvârșirii unor fapte sau comportamente asociate delincvenței juvenile.

În cadrul întâlnirii, polițiștii au urmărit și transmiterea unor mesaje preventive, sensibilizarea participanților realizându-se și prin conștientizarea cu privire la vulnerabilitățile asociate consumului de substanțe interzise în sfera dezvoltării fizice, psihice, sociale și emoționale. Consecințele penale vizând măsurile privative sau neprivative de libertate în cazul săvârșirii unor infracțiuni au fost prezentate cu exemple concrete, adaptat particularităților de vârstă și individuale.

Pornind de la premisa că vacanța de vară este o perioadă în care elevii au mai mult timp liber, merg în tabere și își petrec ore nesfârșite în aer liber, căutând aspecte de noutate, anturaje care să vină în sprijinul nevoii de socializare, este foarte importantă informarea corectă și din partea unor specialiști pentru evitarea anumitor situații în care pot deveni victime sau autori ai unor infracțiuni.

Întâlnirile cu tinerii participanți la tabăra de vară organizată de Caiac SMile vor continua pe toată perioada vacanței de vară, dezideratul polițiștilor sătmăreni axându-se pe informare, sensibilizare, conștientizare – PREVENIRE, în vederea asigurării unui climat de siguranță pentru VACANȚA ÎN SIGURANȚĂ!

630 vizite
Distribuie pe