Locale Altele
Duminica, 3 Martie 2024
Dum, 3 Mar 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grădiniță modernă inaugurată la Negrești-Oaș la început de an școlar
Primăria Negrești-Oaș  - Luni, 5 Septembrie 2022

Noul an școlar a început la Negrești-Oaș cu inaugurarea Grădiniței nr. 7, după ce aceasta a trecut în ultimii ani printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare, grădinița modernă beneficiind acum de toate dotările necesare pentru dezvoltarea armonioasă a celor 165 copii care o frecventează.

Grădinița ”Licurici” a fost inaugurat în prezența copiilor, a părinților și a educatoarelor, iar la ceremonie au participat, printre alții, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Lenuța Cornea, inspectorul școlar general adjunct Adrian Micovschi, precum și președintele Organizației Județene PSD Satu Mare, Mircea Govor.

”Dragi părinți, sper că sunteți în asentimentul meu că de astăzi vă veți trimite copiii la experiențe noi în fiecare zi, într-un loc în care au parte de tot confortul posibil și, mai presus de orice, de siguranță. Cu recepția acestui obiectiv atât de important, mai facem un pas mare pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din orașul nostru. Este rezultatul unui efort comun de 5 ani sau chiar mai mult, care s-a concretizat în 2 proiecte în valoare totală de 3,6 milioane de lei” - a  declarat primarul Aurelia Fedorca.

Printr-un proiect din fonduri europene, au fost realizate lucrările de eficientizare energetică, precum izolarea fațadei, schimbarea întregului sistem de încălzire și înlocuirea acestuia cu unul mai prietenos cu mediul, pe biomasă. A fost schimbat sistemul de iluminat cu unul LED, au fost reparate acoperișul și trotuarele și realizate lucrări de recompartimentare interioară.

Printr-un alt proiect, din resurse de la bugetul local, a fost dotată grădinița cu mobilier modern, iar bucătăria cu echipamente profesionale. De asemenea, a fost instalat un sistem de control acces și alarmă pentru siguranța copiilor, au fost  amenajate și dotate spații de joacă interioare și exterioare pentru ca cei mici să poată să se dezvolte armonios.

”După cum puteți vedea, a rezultat o grădiniță modernă de care, vă spun sincer, sunt foarte mândră. Nu cred că sunt multe grădinițe ca și aceasta în zonă, iar acest lucru se datorează implicării și dăruirii întregii echipe care a contribuit la realizarea acestui obiectiv. Avem  în oraș instituții de învățământ toate moderne și dotate, mai avem puțin de lucru la școli și finalizăm procesul pe care l-am început împreună de 10 ani.

Pentru că educația este o prioritate și investim în educația și viitorul copiilor nostri, am modernizat și dotat Școala Gimnazială Nr.3, Liceul Tehnologic „Ioniță G. Andron”, Liceul Teoretic, Grădinița Nr.2, Grădinița cu Program Prelungit din Cartierul Decebal,  am construit o  Creșă modernă - „Castelul Piticilor”, prima creșă din oraș după 30 de ani, continuăm și terminăm Școala Gimnazială Nr.1 și Grădinița cu Program Prelungit Nr.1. Dovadă că administrația locală este preocupată de educația copiilor - de la creșă, la grădiniță și până la liceu” - a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Lucrările de reabilitare și modernizare a grădiței au fost realizate de constructorul  SC Perfect Domițiana SRL, diriginte de șantier a fost Kiss Szabolcs de la Econs Planning SRL, iar proiectanți de la firmele Kes Business SRL și SC Perfect Harmony SRL.

1397 vizite
Distribuie pe