Locale Altele
Marti, 22 Iunie 2021
Marti, 22 Iun 2021
Sfârşit de proiect „Casa Open” la Caritas
Barla Béla  - Miercuri, 25 Noiembrie 2009

Timp de un an de zile, elevii şi profesorii din şase licee sătmărene au învăţat, printr-un proiect al Organizaţiei Caritas, diferite metode de a preveni stresul, dar şi consumul de alcool sau de droguri.

 

Este vorba despre proiectul „Casa Open” finanţat de către Uniunea Europeană şi implementat la Satu Mare de Organizaţia Caritas în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

 

Rezultatele acestui proiect au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă, organizată miercuri la sediul Organizaţiei Caritas din Satu Mare.

 

Elevii şi profesorii au avut şansa să înveţe să fie mai comunicativi şi să dezvolte o gândire pozitivă. Un rol important în dezvoltarea acestor abilităţi l-au avut şi şedinţele de consiliere psihologică, dar şi organizarea celor trei grupuri terapeutice prin care tinerii au fost ajutaţi în alegerea carierei, precum şi consilierea în ceea ce priveşte relaţia de cuplu.

 

Pe lângă tineri, în acest demers au fost implicaţi şi o parte din profesorii liceelor în care s-a implementat proiectul. Unul dintre profesorii de la Colegiul Naţional „Ioan Slavici”, Paula Galoş, spune că dacă la început profesorii nu prea înţelegeau utilitatea acestui proiect, pe parcurs tot mai mulţi dascăli au dorit să ia parte la şedinţele de consiliere.

 

Mădălina Hodorog, una dintre elevele care a luat parte la acest proiect, vorbeşte despre faptul că prin implicarea în activităţile „Casa Open”, a reuşit să scape de rutina zilnică. Dacă până nu demult era o persoană care lega prietenii destul de greu, în prezent a reuşit să treacă peste acest impas.

Proiectul nu se opreşte însă aici. Potrivit declaraţiilor coordonatorului de proiect Olah Katalin, în viitor se are în vedere atragerea părinţilor, dar şi construirea unei „Case Open” la Satu Mare.

 

Tags: casa open  caritas  
2007 vizite
Distribuie pe