Locale Altele
Luni, 17 Mai 2021
Luni, 17 Mai 2021
Simulare pentru noul Bac
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 20 Ianuarie 2010

Elevii sătmăreni din ultimul an liceal au susţinut miercuri o simulare a probei de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat. În urma acestei testări, elevii trebuie să demonstreze că ştiu să utilizeze calculatorul, să folosească Internetul şi să redacteze documente în Word sau să lucreze în Excel.

La Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", un număr de 55 de liceeni au fost aleşi în ordine alfabetică din catalog pentru această simulare, iar la ora 12.30 au intrat în laboratoarele de informatică.

"Elevii care deţin deja un certificat de competenţe nu vor mai da proba de competenţă digitală, se depune doar o cerere şi o copie legalizată a certificatului la secretariatul şcolii" - spune directorul Ioan Pop, care este de părere că această simulare e o încercare şi pentru profesori, fiind prima din seria "noului" examen de bacalaureat.

Adrian Barbul, unul dintre elevii care au participat la această simulare, s-a declarat mulţumit de noua formulă a Bac-ului, deoarece în acest mod fiecare îşi poate afla cât de bine stăpâneşte domeniul informaticii. "Vom afla la ce nivel suntem fiecare. Eu sunt la profil matematică-informatică, aşa că nu îmi fac nicio problemă în acest sens" - afirmă elevul.

La ora 13.00, candidaţii au primit subiectul tipărit şi foaia tipizată pentru completarea răspunsurilor şi au verificat dacă pe desktop-ul calculatorului există un fişier numit examen. "Accesul la internet va fi posibil doar în primele 30 de minute, timp în care elevii vor putea rezolva subiectele pentru care trebuie să acceseze anumite pagini" - ne-a spus directorul liceului, cu puţin timp înaintea începerii simulării.

Lucrările vor fi corectate de profesorii de informatică, iar candidaţii vor primi un certificat de competenţe recunoscut în Uniunea Europeană, cu una dintre menţiunile "utilizator mediu", "avansat" sau "experimentat".

Adevăratele emoţii pentru liceeni vor începe însă pe 15 februarie, când le vor fi testate competenţele lingvistice în Limba Română. Proba "oficială" de competenţe pe calculator să va desfăşura în perioada 19-29 aprilie, iar cea de competenţe într-o limbă străină, între 31 mai şi 4 iunie.

Din acest an şcolar, examenul de bacalaureat a suferit modificări importante, iar probele orale vor fi susţinute în perioada 15-17 februarie
, la Limba şi Literatura Română, iar între 19 - 29 aprilie va avea loc evaluarea competenţelor digitale. Verificarea competenţelor în limba modernă va avea loc între 31 mai - 4 iunie.

După încheierea anului şcolar vor
începe probele scrise ale examenului, prima dintre acestea fiind programată pe 28 iunie, la Limba şi Literatura Română. Urmează apoi, pe 30 iunie, proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 2 iulie se vor afişa rezultatele şi se vor putea depune eventualele contestaţii. Rezultatele finale se vor afişa pe 7 iulie.

Tags: simulare  bac  informatica  
1285 vizite
Distribuie pe