Locale Altele
Duminica, 19 Septembrie 2021
Dum, 19 Sept 2021
Rezultate bune la simularea Bac-ului pe calculator
Sergiu Lenghel  - Luni, 25 Ianuarie 2010

Elevii sătmăreni au obţinut rezultate bune la simularea probei de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de Bacalaureat desfăşurată miercurea trecută.

 

În judeţul Satu Mare simularea organizată de Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare a avut loc în cele 26 unităţi de învăţământ liceal, elevii participanţi având de rezolvat itemi care au vizat competenţe privind concepte de bază ale sistemului de calcul, utilizarea computerului şi organizarea fişierelor, sisteme de operare, procesoare de texte, de calcul tabelar, prezentări, baze de date, mijloace moderne de comunicare şi reţeaua Internet.

 

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, un număr de 995 candidaţi au participat la această simulare, aceştia primind un certificat de competenţe recunoscut în Uniunea Europeană.

 

Cei mai mulţi elevi, respectiv 327, au primit calificative de "utilizator de nivel mediu", 325 "utilizatori avansaţi", 204 "începători" şi 139 "utilizatori experimentaţi".

 

Adevăratele emoţii pentru liceeni vor începe însă pe 15 februarie, când le vor fi testate competenţele lingvistice în Limba Română. Proba "oficială" de competenţe pe calculator se va desfăşura în perioada 19-29 aprilie, iar cea de competenţe într-o limbă străină, între 31 mai şi 4 iunie 2010.

Tags: rezultate  simulare  bac  
1688 vizite
Distribuie pe