Locale Altele
Luni, 20 Septembrie 2021
Luni, 20 Sept 2021
Rezultate OK la Bac
Sergiu Lenghel  - Luni, 15 Februarie 2010

Aproape 3.600 de elevi din judeţul Satu Mare susţin în aceste zile prima probă a examenului de Bacalaureat, în noua formulă. Proba clasică de oral la Limba şi Literatura română a fost înlocuită cu o probă de evaluare a competenţelor lingvistice.

 

Din numărul total de candidaţi înscrişi, luni au susţinut proba 1.280 de elevi, urmând ca restul să fie examinaţi în următoarele două zile.

 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar, Mariana Brumboiu, afirmă că nivelul de cunoştinţe al elevilor de clasa a XII-a a fost unul foarte ridicat, aceştia comunicând liber cu profesorii din comisie.

 

Liceeni au primit un text la prima vedere pe care trebuiau să-l clasifice şi să discute pe marginea lui. Nu s-au dat note, doar calificative.

Rezultatele înregistrate în prima zi arată că majoritatea liceenilor sătmăreni au primit cel mai mare calificativ. Astfel, 780 de elevi au primit calificativul „Experimentaţi”, 344 „Avansaţi” şi 156 calificativ de nivel mediu.

 

La Colegiul Naţional "Doamna Stanca", un număr de 173 de elevi au intrat în febra examenului de Bacalaureat, cadrele didactice fiind mulţumite de cum s-au prezentat elevii.

 

"E foarte binevenită această metodă nouă a Bac-ului. Sunt variante de întrebări din diferite domenii şi e bine că nivelul cunoştinţelor nu e cuantificat într-o notă, deci nu se face o medie. Elevul a putut să-şi facă o impresie asupra competenţelor sale de comunicare, de înţelegere a unui text şi de felul în care poate să-şi facă un discurs" - spune profesoara de Limba Română, Toma Bozero Stela.

 

La acest liceu, marţi este ultima zi în care se susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, însă alte licee vor continua şi miercuri.


La Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", din cei 196 de elevi înscrişi la această probă a Bac-ului, 67 au fost examinaţi luni. Potrivit directorului Ioan Pop, un procent de 98,5% din elevi au primit calificativul „Experimentaţi”.

 

Cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat se va desfăşura în perioada 17-19 februarie. În cele trei zile de evaluare vor fi testate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă a elevilor. La sfârşitul lunii mai se vor susţine cele două probe de evaluare a competenţelor digitale, respectiv a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă. Probele scrise încep în data de 28 iunie.

Tags: bac  rezultate  oral  
3278 vizite
Distribuie pe