Locale Altele
Duminica, 19 Septembrie 2021
Dum, 19 Sept 2021
Olimpiada Naţională de Educaţie Tehnologică
Sergiu Lenghel  - Marti, 6 Aprilie 2010

Satu Mare găzduieşte în premieră Olimpiada Naţională de Educaţie Tehnologică. Deschiderea festivă a avut loc marţi la Filarmonica „Dinu Lipatti”, cu un spectacol muzical menit "să-i încurajeze" - aşa cum declarau organizatorii - pe cei 168 de elevi participanţi la olimpiadă.

 

Invitaţi la acest eveniment au fost deputatul PD-L Ioan Holdiş şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, acesta din urmă fiind şi "mesagerul" Primăriei, care, în lipsa unui reprezentant, a transmis urările de bine prin vocea liberalului.
 

 

Protagoniştii spectacolului, primiţi cu aplauze de sala arhiplină, au fost membrii fanfarei Palatului Copiilor, conduşi de dirijorul Mircea Câcu, respectiv elevii Cercului de pian de la aceeaşi instituţie, pregătiţi de Mariana Moga.
 

 

După ce inspectorul şcolar general Mariana Popa a declarat deschisă olimpiada, preşedintele Comisiei Naţionale de specialitate, Florica Orţan - profesor universitar la Universitatea din Oradea - a declarat că toţi elevii vor avea de câştigat de pe urma acestui concurs, chiar şi cei care nu se vor afla printre premianţi. "Nu va fi doar o simplă competiţie, fiecare va acumula o mai mare experienţă" - a spus Orţan.

 

La rândul său, vicepreşedintele Adrian Ştef a precizat că judeţul Satu Mare a dovedit şi în anii trecuţi că poate găzdui un concurs la acest nivel, după fazele naţionale ale olimpiadelor de religie şi geografie.
 

 

Un număr de 168 de elevi din clasele V-VIII, cu rezultate excelente la fazele judeţene ale unor concursuri şi întreceri şcolare, însoţiţi de 42 de profesori, câte unul din fiecare judeţ, au sosit marţi dimineaţa la Satu Mare, iar miercuri se vor întrece în cunoştinţe. Între orele 10.00-13.00, participanţii vor da prima probă scrisă la Grupul Şcolar "Constantin Brâncuşi", iar de la ora 17.00 vor vizita obiective turistice şi istorice din oraş.

 

Pentru ziua de joi este programată o excursie prin judeţul Satu Mare şi Maramureş, unde vor vizita Muzeul Ţării Oaşului din Negreşti-Oaş şi Sâmbra Oilor, dar şi Cimitirul Vesel din Săpânţa. Vineri, de la ora 09.00, se va desfăşura proba practică la acelaşi liceu, iar la ora 18.00 va avea loc festivitatea de închidere şi premierea la Casa de Cultură a Sindicatelor.

 

Pentru fondul de premiere, Ministerul Educaţiei a alocat suma de doar 3.200 lei, noroc cu sponsorii acestei olimpiade, care vor suplimenta premiile câştigătorilor. "Se vor acorda trei premii şi o menţiune, pentru fiecare din cele patru clase de gimnaziu" - a spus inspectorul şcolar general adjunct, Ladislau Konya.

4048 vizite
Distribuie pe