Locale Altele
Miercuri, 20 Octombrie 2021
Mie, 20 Oct 2021
Premierea olimpicilor
Sergiu Lenghel  - Vineri, 9 Aprilie 2010

Satu Mare şi-a luat rămas bun de la cei 163 de elevi participanţi la Olimpiada Naţională de Educaţie Tehnologică cu un spectacol de muzică populară şi uşoară. Premierea olimpicilor s-a desfăşurat vineri seara la Casa de Cultură a Sindicatelor, ocupanţii primelor trei locuri bucurându-se de premii în bani, diplome şi cupe.
 

 

Sponsorii au fost generoşi, împărţind plicuri cu bani elevilor, printre premianţi aflându-se şi doi sătmăreni. Prefectul Radu Giurcă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi Petre Mureşan din partea PDL au asistat la acest eveniment organizat în premieră la Satu Mare.
 

 

După ce preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor din Satu Mare, Iris Morar, i-a felicitat pe cei 163 de elevi din clasele V-VIII, veniţi din toată ţara la olimpiada organizată la Grupul Şcolar Forestier "Constantin Brâncuşi", tânăra a interpretat două melodii, după care au intrat pe scenă trupa de dans irlandez de la Grupul Şcolar Industrial din Tăşnad.
 

 

Ansamblul folcloric "Codrişorul" de la Palatul Copiilor a înveselit publicul cu melodii populare întregul program artistic fiind un "cadou" de rămas bun pentru elevii şi cadrele didactice care i-au însoţit.
 

 

De asemenea, profesorii care au făcut parte din Comisia Naţională de Examinare, condusă de profesorul universitar dr. Florica Orţan, au primit diplome şi câte un fir de trandafir din partea organizatorilor. Premiile au fost acordate din partea Ministerului Educaţiei, a Consiliului Judeţean, a Universităţii de Vest "Vasile Goldiş", precum şi din partea democrat-liberalului Petre Mureşan, care a scos din buzunar câteva milioane de lei vechi pentru cei mai buni elevi.

 

"Notele reflectă o muncă asiduă, atât din partea elevilor, cât şi din partea profesorilor" - a spus inspectorul şcolar general Mariana Popa.
 

 

Satu Mare se poate mândri cu un premiant la olimpiada naţională. Mihai Marcian 12 ani este elev la Şcoala cu clasele I-VIII "Grigore Moisil" şi a ocupat primul loc la disciplina pe care o învaţă doar de câteva luni, el fiind în clasa a V-a.
 

 

Doi elevi de clasa a VI-a au fost la egalitate, Ana Lungu Bacău şi Anca Vlad Bucureşti , ambii obţinând premiul I. Cel mai bun elev de clasa a VII-a a fost Dumitru Alexandru Argeş , iar la clasa a VIII-a a primit premiul I  Bianca Albăstroiu Târgu-Jiu .

 

Cristina Dănila, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala cu clasele I-VIII Corund, comuna Bogdand, s-a ales şi ea cu premiul III la această olimpiadă. Echipa din Satu Mare a fost răsplătită şi cu suma de 200 lei din partea Universităţii de Vest "Vasile Goldiş", însă atât Mihai Marcian, cât şi Cristina Dănilă au mai fost premiaţi şi cu sume alocate de Ministerul Educaţiei şi Consiliul Judeţean.

3256 vizite
Distribuie pe