Locale Altele
Joi, 5 August 2021
Joi, 5 Aug 2021
S-au descurcat bine la Bac
Sergiu Lenghel  - Marti, 20 Aprilie 2010

Majoritatea elevilor sătmăreni au obţinut calificative bune la proba de competenţe digitale a examenului de Bacalaureat.

 

Din numărul total de 3.276 de candidaţi din judeţul Satu Mare înscrişi la examenul de Bacalaureat, în primele două zile ale săptămânii au susţinut proba 1.746 de elevi din clasele terminale, 871 - luni şi 875 - marţi.

 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, Mariana Brumboiu, afirmă că din cei 871 de candidaţi care au susţinut luni acest test, cei mai mulţi, respectiv 369, au obţinut calificativul "utilizator experimentat". Un număr de 34 de elevi au primit "utilizator începător", 177 - "utilizator de nivel mediu" şi 291 - "utilizator avansat".

 

Proba de competenţe digitale se desfăşoară în laboratoarele de informatică din unităţile de învăţământ liceal începând cu ora 13.00 şi presupune două etape, ce cumulează maximum 90 de minute ca timp de lucru. Rezultatele finale se comunică după ultima zi de examen.

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean a decis ca Bacalaureatul să fie suspendat joi, ca urmare a grevei generale a cadrelor didactice, astfel că a doua probă a examenului de Bacalaureat va fi reluată vineri, după suspendarea grevei.

Tags: bac  proba  competente  digitale  
1247 vizite
Distribuie pe