Locale Altele
Joi, 21 Octombrie 2021
Joi, 21 Oct 2021
Ziua Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”
Sergiu Lenghel  - Vineri, 21 Mai 2010

Manifestările dedicate Zilei Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” au debutat vineri cu un moment festiv, în cadrul căruia au fost premiaţi elevii care au obţinut în acest an şcolar rezultate deosebite la olimpiadele şcolare.
 

 

Din cei 277 de elevi participanţi la olimpiadelele judeţene, 131 dintre ei s-au ales cu mai multe premii şi menţiuni, în timp ce la faza naţională au reprezentant liceul cu cinste 40 de tineri. Jumătate dintre ei au primit premii şi menţiuni.

 

Adrian Matus, unul dintre cei mai buni elevi ai liceului, s-a numărat printre cei care au fost premiaţi de către directorul Ioan Pop, acesta sosind chiar joi de la Constanţa, unde a participat la Olimpiada Internaţională de Limba şi Literatura Română, unde a obţinut Premiul II.
 

 

Un alt elev de clasa a XII-a, căruia i s-a înmânat diploma de onoare vineri, a fost şi Vlad Bura, viitorul şef de promoţie din acest an şcolar. Elevul a obţinut premiul al III-a la faza naţională a olimpiadei de Biologie, calificându-se direct în lotul internaţional. La fel ca şi colegul său, şi acesta este deja intrat la o facultate, Vlad optând pentru Facultatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj.

 

Pentru susţinerea proiectelor demarate de Consiliul Naţional al Elevilor, Andrei Lucaci a primit premiul I la faza naţională, acesta fiind, de-altfel, şi preşedintele Clubului Rotaract, ce a organizat recent festivalul de teatru pentru elevi.
 

 

A urmat apoi întâlnirea generaţiilor mai vechi de eminescieni, care au fost primiţi cu aplauze pe scările liceului, după ce a bătut gongul la intrarea în şcoală. După 30 de ani de la absolvire, foştii colegi au depănat amintiri în sala festivă, printre aceştia aflându-se personalităţi publice, directori, profesori universitari sau manageri.


 

Elevii de clasa a VIII-a din judeţ au vizitat liceul cu ocazia "Zilei Porţilor Deschise", iar de la ora 13.00 s-a desfăşurat festivitatea de acordare a premiilor la Concursul naţional de creaţie literară "În dulcele stil... modern". Cercul de teatru al liceului a prezentat cu această ocazie piesa de teatru "Lecţia", de Eugen Ionesco.

3345 vizite
Distribuie pe