Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
Satu Mare ar putea găzdui Consiliul Naţional al Elevilor
Sergiu Lenghel  - Vineri, 4 Iunie 2010

Consiliul Judeţean al Elevilor din Satu Mare s-a reunit vineri pentru a discuta despre proiectele iniţiate de ei. La întâlnirea desfăşurată în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, care le oferă săptămânal acest spaţiu pentru dezbateri, a participat şi inspectorul şcolar adjunct Ladislau Konya, respectiv Crina Leş, inspector responsabil cu activităţi extraşcolare.


La şedinţa condusă de preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, Iris Morar, cei 33 de consilieri au ascultat în premieră imnul organizaţiei, la compunerea căruia şi-a adus aportul Cristian Cente, elev al Liceului de Artă "Aurel Popp". Următorul pas va fi realizarea unui videoclip pentru această melodie, având la bază materiale filmate în şcolile din Satu Mare.

O propunere interesantă a avut o tânără pasionată de actorie, care şi-a expus ideea în faţa membrilor CJ al Elevilor, fiind pentru prima dată când participă la o asemenea întâlnire. Florian Mara este elevă la Şcoala cu clasele I-VIII "Grigore Moisil" şi are în palmares mai multe premii obţinute la Festivalul Rotaract, la ultima ediţia ocupând primul loc la categoria "Gimnaziu".

Concret, aceasta îşi doreşte ca şi la Satu Mare să existe un teatru al elevilor, unde temele de actualitate ale vieţii adolescentine să reprezinte subiecte ale pieselor de teatru. Este vorba despre un teatru-forum, unde elevii actori vor ţine cont de ideile celor din public pentru a completa spectacolul.

Inspectorul şcolar adjunct Ladislau Konya a apreciat activităţile extraşcolare în care se angrenează elevii, afirmând că le susţine în totalitate proiectele, unele având nevoie şi de suport material, motiv pentru care, în calitatea sa de consilier judeţean, va încerca să facă lobby pentru obţinerea de fonduri.

El a subliniat importanţa accesării de fonduri europene, domeniu în care lucrează de ani buni, obţinând până acum peste şase milioane de euro, bani destinaţi unor şcoli care dispun acum de condiţii moderne pentru desfăşurarea activităţilor. Ne referim aici în special la şcolile din Livada, Lazuri, Supur, Tăşnad sau Carei.
 

Preşedintele CJ al Elevilor, Iris Morar, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Ioan Slavici", s-a declarat mulţumită de activitatea depusă în mandatul ei, care expiră în luna septembrie a acestui an. Un singur obiectiv mai are de îndeplinit, acela de a organiza, în premieră la Satu Mare, Conferinţa Regională a Consiliului Naţional al Elevilor.

"Fiind vicepreşedinte la nivel naţional, am participat şi eu la două întâlniri cu colegii mei din ţară. Ultima a avut loc la Deva, unde am discutat despre noua lege a educaţiei. Dacă cei din Consiliul Judeţean, care ne-au ajutat mereu oferindu-ne un spaţiu adecvat, ne vor ajuta din nou, în septembrie i-am putea aduce la Satu Mare pe cei 43 de preşedinţi ai Consiliilor Judeţene ale Elevilor, însă vor mai veni şi alţi consilieri şi inspectori" - afirmă Iris Morar, pentru care proiectul "Munca tinerilor în condiţii legale" reprezintă un real succes al mandatului său de un an.

Împreună cu eleva Andrea Niste de la CN "Ioan Slavici", Iris Morar a prezentat vineri un proiect având ca scop mediatizarea tuturor activităţilor desfăşurate împreună în cadrul CJ al Elevilor, o carte pe această temă fiind prezentată şi în cadrul "Zilelor Porţilor Deschise", la standul amenajat la parterul Palatului Administrativ.

2208 vizite
Distribuie pe