Locale Altele
Miercuri, 19 Mai 2021
Mie, 19 Mai 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Copii de grădiniţă salvează oameni
Sergiu Lenghel  - Marti, 8 Iunie 2010

Un concurs de educaţie pentru sănătate cu zeci de copii preşcolari de la grădiniţele din Satu Mare s-a desfăşurat marţi la Taberele Şcolare.

Organizată în premieră de Crucea Roşie, cu sprijinul Direcţiei de Tineret, la competiţie au participat patru grădiniţe cu 140 de prichindei care au fost învăţaţi cum să acorde primul ajutor în caz de accident.

 

Copiii au avut de trecut prin patru probe, iar la final au primit dulciuri, jucării şi balonaşe din partea organizatorilor. „Ei au avut probe de intervenţie în caz de dezastru, au răspuns la întrebări legate de acordarea primului ajutor şi au dat o probă de desen şi o probă practică în cadrul căreia au acordat ajutor răniţilor” – a declarat directorul filialei sătmărene a Organizaţiei Crucea Roşie, Rodica Borlan.

 

Pregătirile pentru acest concurs au început în grădiniţe încă din luna martie, când micuţilor le-a fost prezentată activitatea voluntarilor de la Crucea Roşie. Copiii au fost recompensaţi marţi şi cu o demonstraţie realizată de şcoala de dresaj canin "Elite".

1057 vizite
Distribuie pe