Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
Elev dat afară de la Bac
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 30 Iunie 2010

Bacalaureatul a continuat miercuri în cele 11 centre de examene din judeţul Satu Mare. Varianta cu nr. 9 a fost extrasă pentru proba obligatorie a profilului, unii elevi fiind testaţi la matematică, în cazul celor de la filiera teoretică-profil real şi de la filiera tehnologică, respectiv istorie pentru candidaţii de la filiera teoretică-profil umanist şi filiera vocaţională.

 

Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 3.466 de candidaţi, din care s-au prezentat la examen 3.365, adică un procent de 97,08%.
 

 

De la Centrul de examen din cadrul Colegiului Tehnic "Iuliu Maniu" Carei a fost eliminat un candidat pentru tentativă de fraudă. Inspectorul Şcolar General Mariana Popa ne-a declarat că această decizie îi aparţine preşedintelui de comisie, însă detalii despre ce anume s-a întâmplat nici măcar ea nu ştia.

 

"I-a picat ciorna unui elev pe jos şi cel care a luat-o a fost dat afară de la examen. Nu ştiu de unde era elevul. Nu s-a copiat, a fost ceva legat de o ciornă picată pe jos" - a spus şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean. Cert este că elevul ghinionist va trebui să promoveze Bacalaureatul doar în sesiunea din august.

 

La ieşirea de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", doi elevi care au susţinut Bac-ul la acest centru de examinare au fost dezamăgiţi de subiectele extrase la istorie. Justin Szovati şi Adam Takacs, absolvenţi ai Liceului de Artă "Aurel Popp", spun că referatul despre Evul Mediu le-a dat mari bătăi de cap, însă speră ca măcar să obţină o notă de trecere.


 

Vineri va avea loc proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. Candidaţii au optat pentru Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Filosofie, Logică şi Argumentare, Economie, Psihologie şi Sociologie.

3173 vizite
Distribuie pe