Locale Altele
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Mie, 17 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mai puţin de jumătate din contestaţii au fost admise la Bac
Sergiu Lenghel  - Joi, 8 Iulie 2010

Absolvenţii de liceu au aflat joi rezultatele la contestaţii. Din cele 760 de contestaţii depuse la cele trei centre zonale de evaluare, doar 307 au fost admise. Patru liceeni au primit o notă mai mică în urma recorectării lucrărilor.

 

Cele mai multe contestaţii au fost depuse la Centrul zonal de evaluare de la Liceul Teoretic German "Johann Ettinger" - 324, la Colegiul Naţional "Doamna Stanca" - 270, iar la Colegiul Tehnic "Elisa Zamfirescu" - 166.

 

Florin Cătălin Filip a venit joi să vadă nota primită în urma contestaţiei. Deşi a luat Bacalaureatul cu media 8,24, absolventul CN "Doamna Stanca" era ferm convins că a ştiut mai mult la Istorie.

"Contestaţia mi-a fost respinsă, deşi chiar am primit cu puţin mai mult la istorie. Iniţial, am primit 8,65, iar la contestaţie a crescut nota la 8,75. Chiar şi aşa, nota finală a fost tot 8,65 pentru că ar fi trebuit să fie un punctaj mai mare de 0,50 sutimi" - spune absolventul, care recunoaşte că la Geografie nu prea s-a descurcat, materie ce i-a scăzut media generală, primind doar nota 6,65. 

 

Pe Florin îl aşteaptă nu peste mult timp un alt examen. Pasionat de actorie, adolescentul visează să joace teatru pe marile scene. "De patru ani sunt şi în trupa de teatru Artis. Voi da luna asta examen la Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj. Acolo ponderea mediei de la Bac este de 10%. Voi încerca în septembrie să intru şi la Bucureşti, tot la Actorie" - mărturiseşte tânărul, fiind de părere că în Capitală ar avea totuşi mai multe oportunităţi.

 

Deşi la CN "Doamna Stanca" promovabilitatea a fost de 100%, chiar şi în aceste condiţii au existat liceeni care au dorit să-şi mărească media în urma contestaţiilor. Nu mai puţin de 27 de elevi au depus contestaţii, din care doar 11 au fost admise. Spre exemplu, Loredana Crina Vele se poate considera norocoasă, după ce nota la Geografie i-a crescut cu 0,80 sutimi, respectiv de la 7,60 la 8,40. La Colegiul Naţional "Ioan Slavici" au fost admise patru contestaţii, cinci elevi picând examenul de Bacalaureat.

1895 vizite
Distribuie pe