Locale Altele
Joi, 25 Aprilie 2024
Joi, 25 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Crazy Market și All IN au câștigat Jointec 2011
Ioana Gavrău  - Vineri, 1 Iulie 2011
Echipa sătmăreană „Crazy Market“ a câștigat cea de-a VIII-a ediție a consursului „Bursa Ideilor“, transformat în acest an în „Jointec“. Nu mai puțin de 18 echipe din Satu Mare și Nyíregyháza s-au întrecut vineri în cadrul jocului-concurs de afaceri organizat de Fundația Hans Linder. Ca de fiecare dată, elevii au dat dovadă de creativitate, multe dintre ideile prezentate reprezentând afaceri de succes.


Deschiderea oficială a fost făcută de directorul Fundației Hans Linder, Koczinger Tiberiu, la Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare. Primarul Iuliu Ilyes, alături de oamenii de afaceri sătmăreni, a lăudat inițiativa.


Pentru mine a fost un moment interesant să particip la prima ediției a acestui concurs. Acum am ajuns la cea de-a opta. Mă bucur să observ că tinerii se implică mult, iar ideile lor de afaceri sunt realizabile“, a spus Iuliu Ilyes.


Câștigătorii acestei ediții, Crazy Market (prof. coordonator Gal Eva, membrii: Bako Eszter, Huszti Brigita, Magdasi Walter, Szabo Csilla ) au propus ca și idee de afacere cultivarea salciei pentru a produce energie regenerabilă. Nici celelalte idei de afaceri nu au fost rele.


Pe locul al doilea s-au clasat echipa „All IN“ din Ungaria, care au mizat tot pe obținerea energiei regenerabile.


Aceste două echipe sunt considerate câștigătoarele acestei ediții. Premiul lor este o excursie de trei zile la Tășnad, împreună cu profesorul coordonator.


Premii speciale au fost acordate echipelor partenere care pe tot parcursul programului au lucrat cel mai eficient împreună: THE HAPPY TEAM (prof. coordonator Mentiu Gabriela, membri – Vida Robert, Botos Peter din Carei) și THE SOPRANOS (prof coordonator – Novak Andras, membri – Kertesz Mate, Juhasz Zsolt, Sipos Zoltan, Hollosy Gyorgyi) din Nyiregyhaza.


Cele două echipe au dezvoltat un website comun de informare asupra turismului și a modului de petrecere a timpului liber. Fiecare membru al acestor echipe a câștigat câte un notebook oferit de către un întreprinzător din Ungaria.



Echipa GREEVENGE cu ideea de afacere ture cu caiac canoe pe Someș (prof coordonator – Simon Levente, membri – Nagy Tamas, Nagy Anita, Bodor David, Vass Lilla) a câștigat un week-end la Sóstó Nyiregyhaza, premiu oferit din partea firmei sătmărene Talentum.



Obiectivul general al acestui proiect este dezvoltarea unei reţele comune între tinerii liceeni din regiunea Satu Mare şi Szabolcs Szatmar Bereg, privind primii paşi în domeniul antreprenoriatului. Bugetul total a fost de 135,124.00 Euro, iar liderul de proiect a fost Fundația Hans Lindner Satu Mare.



3252 vizite
Distribuie pe