Locale Altele
Sambata, 22 Ianuarie 2022
Sam, 22 Ian 2022
Gimnastică în Groapa lui Gyuszi, de Ziua Mondială a Apei
Florin Răchitan  - Joi, 22 Martie 2012

Sub sloganul „Apa înseamnă viaţă, iar viaţa înseamnă mişcare”, sute de tineri au făcut gimnastică în aer liber, joi dimineaţa, în Pasajul Coposu din centrul municipiului Satu Mare, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. Elevii de la mai multe şcoli şi licee din oraş au fost coordonaţi în această acţiune de două instructoare de la un cunoscut centru de fitness.


 

Toţi cei care au participat la acţiune au primit din partea organizatorilor, SC Apaserv SA, tricouri cu sloganul ediţiei din acest an a Zilei Mondiale a Apei, ei făcând timp de aproape o oră puţină mişcare pentru întreţinerea condiţiei fizice.


 

Tot cu această ocazie, Apaserv a organizat şi Ziua Porţilor Deschise la Uzina de Apă din Mărtineşti şi la staţia de epurare a apelor uzate din Satu Mare, cele două locaţii fiind vizitate, de asemenea, de sute de elevi.

 

Acţiuni dedicate Zilei Mondiale a Apei s-au desfăşurat şi la grădiniţele din municipiu. De exemplu, la Gradinita cu Program Prelungit nr. 9 au avut loc o serie de activitati educative si distractive pe aceasta tema.
 

 

Ziua a debutat cu discutii si o prezentare power-point la retroproiector despre apa, efectele si cauzele poluarii, despre ce pot face copiii pentru a pastra si economisi apa. Copiii au mai putut rasfoi carti, albume, reviste si pliante pe aceeasi tema.
 

 

Momentul culminant al zilei l-au reprezentat diferitele experimente efectuate cu apa, din care ei au putut observa efectele poluarii apei. Grupa mica si mijlocie - program normal – conduse de educatoarele Supuran Gabriela si Barabas Eva, au confectionat barcute din materiale naturale si reciclabile, pe care le-au lansat mai apoi pe lacurile special amenajate.


 

Grupa mare A - program prelungit si grupa pregatitoare - program normal, conduse de educatoarele Olar Maria, Pop Elisabeta si Pontoc Daniela, au desfasurat mai multe jocuri folclorice pe tema apei. Fiecare copil a primit ca si recompensa cate o picatura de apa cu mesaj eco.

2698 vizite
Distribuie pe