Locale Altele
Luni, 17 Mai 2021
Luni, 17 Mai 2021
Au început probele scrise la Bac
Florin Răchitan  - Luni, 2 Iulie 2012

Un număr de 3.358 de absolvenţi de liceu din judeţul Satu Mare au intrat din nou, începând de luni, în febra examenelor de Bacalaureat, după ce anterior trecuseră cu bine de probele de evaluare a competenţelor digitale şi lingvistice.

Luni au început probele scrise în 11 centre de examinare, sub supraveghere video permanentă asigurată de nu mai puţin de 250 de camere web.

 

Prima probă a fost cea de Limba şi Literatura Română, la care elevii au trebuit să analizeze un fragment din romanul „Craii de curte veche” de Mateiu Caragiale, apoi au scris un text argumentativ pornind de la un citat din opera lui Lucian Blaga şi un eseu despre viziunea asupra lumii, ce răzbate din creaţia poetică a lui Mihai Eminescu.

 

Majoritatea elevilor care au susţinut examenul la centrul de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” au declarat că s-au concentrat mai mult pe eseul de 2-3 pagini cu tema din creaţia eminesciană, deoarece acesta le asigura un număr mai mare de puncte.

 

În continuare, programul examenelor de Bacalaureat va fi următorul:


3 iulie: Limba şi literatura materna;
4 iulie: Proba obligatorie a profilului;
6 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării;
8 iulie: Afişarea rezultatelor;
9 iulie: Depunerea contestaţiilor (orele 8 – 12);
10 -12 iulie: Rezolvarea contestaţiilor;
13 iulie: Afişarea rezultatelor finale.


 

Elevii care nu promovează examenul de Bacalaureat în prima sesiune au posibilitatea să participe la sesiunea din toamnă, care va începe în 27 august.

1240 vizite
Distribuie pe