Locale Altele
Luni, 27 Septembrie 2021
Luni, 27 Sept 2021
Elevii sătmăreni participă la olimpiadele școlare naționale
ISJ Satu Mare  - Miercuri, 27 Februarie 2013

În județul Satu Mare s-au desfășurat la sfârșitul săptămânii etapele județene ale Olimpiadei de Limbă, comunicare și literatură română ale Olimpiadei de Limba Latină și ale Olimpiadei de Chimie.

După stabilirea rezultatelor finale loturile care vor reprezenta județul la etapele naționale ale celor trei concursuri for  fi formate din elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, C.N. „Doamna Stanca”, Liceul Teoretic German, C.N. „Ioan Slavici”, Liceul Teoretic Negrești Oaș și Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Satu Mare.

La Olimpiada de Limbă, comunicare și literatură română vor participa Ioana Roman clasa a V-a – C.N. „Mihai Eminescu”, Iulia Bilațiu cls. a-V-a Liceul German, Bogdan Botiș cls.a VI-a CN „Mihai Eminescu”, Alexandra Dan Cls. a VII-a, Diana Blidar cls. a VIII-a C.N. „Doamna Stanca”, Antonio Eduard Bud clasa a VIII-a Liceul German, Andra Popa cls. a IX, Genina Bereș cls. a X-a, Ruxandra Bob cls. a XI-a și Oana Denisa Dumitru cls a XII-a toate de la C.N. „Mihai Eminescu”

La Olimpiada de Latină vor participa la faza națională patru eleve de la C.N. „Ioan Slavici”, Marinela Conioși cls. a VIII-a, Mădălina Țuțuraș cls.a IX-a, Marta Elisa Hura cls. a X-a și Ana Adriana Monea cls. a XI-a.

Olimpiada de Chimie, Mihai Ioan Fernea cls. a VIII-a Școala „Grigore Moisil”, Anca Orha cls. a IX-a C.N. „Mihai Eminescu”, Henrietta Koloszvari cls. a X-a C.N. „Doamna Stanca”, Demian Atanasiu, cls. a X-a C.N. „Mihai Eminescu”, Anamaria Dehens cls. a X-a Liceul Negrești-Oaș și Tudor Orha cls. a XI-a C.N. „Mihai Eminescu”.

Etapa națională a Olimpiadei de limbă și literatură română, pentru gimnaziu se va desfășura la Iași în perioada 2-6 aprilie, iar cea pentru liceu în perioada 31 martie-5 aprilie la Constanța.

Etapa națională a Olimpiadei de Limbă și literatură latină se va desfășura la Botoșani în perioada 30 martie – 2 aprilie, iar etapa națională a Olimpiadei de Chimie în perioada 31 martie – 6 aprilie la Piatra Neamț.

1595 vizite
Distribuie pe