Locale Altele
Sambata, 10 Decembrie 2022
Sam, 10 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Icoana Făcătoare de Minuni va fi expusă la Prilog
Parohia Greco-Catolică  - Vineri, 26 Iunie 2015

Ordinul Sfântul Vasile cel Mare, provincial „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, mănăstirea „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” și parohia Greco-Catolică vă invită la sărbătoarea hramului care se va celebra la Prilog la 29 iunie 2015.

Sfânta Liturghie arhierească, în sobor de preoți, va fi celebrată de PSS Vasile Bizău la ora 11:00.

Cu această ocazie credincioșii vor putea cinsti icoana Făcătoare de minuni a călugărilor bazilieni care au fost la Mănăstirea Bixad. 

În 1948 când au fost alungați călugării din mănăstire icoana a fost îngropată în pământ și ascunsă. 

Mulțumim Domnului că după 67 de ani putem să venerăm din nou această icoană care a fost ocrotitoarea poporului și a diecezei Maramureșului.

Vă așteptăm cu drag să ne rugăm și să ne bucurăm împreună. Ioan Laurian Daboc, OSBM, părinte provincial și comunitatea Bazilitană din România!

Icoana făcătoare de minuni de la Bixad a fost pictată de un călugăr Isaia, la rugămintea primului egumen al mănăstirii. Se spune că Isaia a făcut o copie după icoana Fecioarei pictată de Sf. Evanghelist Luca. Această icoană a fost sfințită de Papa Clement al XI-lea și apoi adusă la Bixad unde a fost pusă în iconostas. Această icoană este făcătoare de minuni, în mănăstire găsindu-se documente care constatau minunile făcute în urma rugăciunilor. 

Acum icoana este în posesia călugărilor Basilieni după ce a fost restaurată la București va fi expusă la Prilog pentru prima dată după 1948.

2503 vizite
Distribuie pe