Locale Altele
Miercuri, 23 Iunie 2021
Mie, 23 Iun 2021
Paradă cu lampioane, de Ziua Sfântului Martin, la Satu Mare
Forumul Democrat German Satu Mare  - Miercuri, 11 Noiembrie 2015

Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni Gemeinsam împreună cu Liceul Teoretic German Johann Ettinger, Organizaţia Caritas şi Comunitatea Germană a bisericii Calvaria organizează în data de 14 noiembrie Sărbătoarea Sfântului Martin.

În acest an vor participa la manifestare în jur de 800 de copii de la grădiniţele cu secţiile de predare în limba germană şi clasele primare de la Liceul Johann Ettinger, precum şi clasele partenere ale acestora de la Şcoala Generală din Beltiug şi copiii comunităţii române a bisericii Calvaria.

Urmând exemplul Sfântului Martin, care i-a ajutat pe nevoiaşi, copiii vor cumpăra lumânările în lanternele lor de la voluntarii Liceului Johann Ettinger şi ai Organizaţiei Gemeinsam cu scop caritativ. Suma strânsă va fi folosită pentru cumpărarea unui scaun cu rotile pentru o grădiniță cu copii cu nevoi speciale.

Programul manifestării va începe la ora 16:45 la biserica Calvaria, unde cei mici de la grădiniţe şi clasele pregătitoare, precum şi de la clasele I ale Liceului German vor fi aşteptaţi de preoţii comunităţilor germane şi române.

Marşul în amintirea Sfântului Martin va porni la ora 17:30 din faţa catedralei romano-catolice din Centrul Vechi în frunte cu Fanfarele Reunite din Foieni, Ciumeşti şi Urziceni. Copiii vor defila cu lanternele confecţionate de ei împreună cu educatoarele şi învăţătoarele lor pentru acest eveniment.

Înconjurând parcul, copiii vor ajunge la biserica Calvaria, unde va avea loc programul pentru clasele II – IV. Copiii vor cânta cântece de Sf. Martin şi se vor ruga în trei limbi. Preoţii bisericii Calvaria vor povesti copiilor despre faptele bune ale Sfântului Martin. După binecuvântare, copiii vor ieşi cu părinţii lor cântând din biserică. 

1956 vizite
Distribuie pe