Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Se roagă pentru noi
Episcopia Romano-Catolică Satu Mare  - Marti, 1 Martie 2016

Episcopul Eugen Schönberger a cerut rugăciunea Papei Francisc la întâlnirea lor personală din 26 februarie de la Vatican.

Cu ocazia împlinirii a zece ani de la apariţia Enciclicii Deus Caritas Est, Consiliul Pontifical Cor Unum a organizat o conferinţă în Aula Sinodială din Vatican între 25-26 Februarie.

La eveniment a fost invitat şi Episcopul de Satu Mare, Eugen Schönberger, ca reprezentant al Conferinţei Episcopilor Catolici din România, fiind responsabil pentru comisia pentru dreptate şi pace. 

La conferinţa cu titlul "Iubirea nu încetează niciodată", episcopul Eugen a participat alături de vicarul Hankovszky Ferenc. Au ascultat prezentări şi mărturii în legătură cu misiunea social-caritativă a Bisericii Catolice.

PS Eugen Schönberger a avut ocazia de a se întâlni cu Suveranul Pontif de două ori. Prima dată înainte de conferinţă, în 24 februarie, când împreună cu episcopii simpatizanţi cu Mișcarea Focolarelor a ascultat cateheza la audienţa de miercuri. După cateheza Papei s-au adunat pentru o poză de grup, unde episcopul de Satu Mare apare împreună cu episcopul de Iaşi, Petru Gerghel, episcopul de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, şi cu episcopul de Chişinău, Anton Coşa.

A doua întâlnire a avut loc în 26 februarie, când au avut timp şi pentru a schimba câteva vorbe. Astfel, episcopul Eugen a cerut Papei să se roage pentru el şi pentru enoriaşii lui, respectiv să dea binecuvântarea lui Diecezei Satu Mare. Papa Francisc a promis că se va ruga pentru enoriaşii diecezei şi a binecuvântat episcopul, iar în schimb a cerut şi Sfinţia Sa rugăciunile enoriaşilor: "Nu uita să transmiţi enoriaşilor tăi să se roage pentru mine!" Sfântul Părinte aminteşte de fiecare dată importanţa rugăciunii enoriaşilor pentru harul lui Dumnezeu pe munca lui.

1726 vizite
Distribuie pe