Locale Altele
Marti, 3 August 2021
Marti, 3 Aug 2021
Arhim. Timotei Bel va fi hirotonisit Arhiereu-Vicar, duminică, la Scărișoara Nouă
Veronica Bretan  - Joi, 21 Iunie 2018

Preacuviosul Părinte Arhimandrit Timotei Bel, starețul Mănăstirii Scărișoara Nouă, va fi hirotonisit în demnitatea de Arhiereu- Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

Această sărbătoare unică în județul Satu Mare va avea loc duminică, 24 iunie, la Mănăstirea Scărișoara Nouă, iar la eveniment vor participa 11 arhierei: IPS Andrei; PS Iustin; PS Andrei – Covasna; PS Petroniu – Salaj; PS Sofronie – Oradea; PS Timotei – Spania; PS Gurie – Deva; PS Nicodim – Severin; PS Siluan – Ungaria; PS Emilian Crisanul si PS Paisie Lugojanul, preoții din județ și sătmărenii care doresc să ia parte la această mare sărbătoare a Bisericii Ortodoxe.

Întâmpinarea și cazarea Ierarhilor va avea loc sâmbătă, 23 iunie, la Mănăstirea Scărișoara Nouă, iar duminică după Sfânta Liturghie în Altarul de vară al mănăstirii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei îi va oferi noului Arhivereu-Vicar mantia, crucea și egolpionul, camilafca și cârja arhierească.

Preacuviosul Părinte Arhimandrit Timotei Bel a fost ales în demnitatea de Arhiereu Vicar la data de 24 mai 2018 de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Acesta s-a născut la data de 13 ianuarie 1974, în localitatea Rohia, județul Maramureș din părinții Bel Augustin și Anastasia, primind la botex numele de Cristian Simion.

La data de 6 octombrie 1989 a fost primit ca viețuitor al Mănăstirii „Sfânta Ana” Rohia de către Ieromonahul Iustin Hodea, în anul 1993 a fost hirotonit diacon de către Preasfințitul Părinte Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului. La data de 28 iunie 1994 a fost tuns în monahism de către Preasfințitul Părinte Justinian.

Între anii 2001-2005 a slujit ca ierodiacon, iar în perioada 2005-2006 ca arhimandrit în bisericile „Sfântul M. Mc. Dimitrie” și „Înălțarea Sfintei Cruci” din orașul Serres – Mitropolia Serresului șI Nigritei – Grecia.

În anul 2006 a devenit doctorand al Facultății de Teologie Ortodoxă Aristotel Tesalonic din Grecia, iar un an mai târziu a devenit starețul Mănăstirii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” Scărișoara Nouă.

 

Tags: arhim. timotei bel  arihereu vicar  hirotonie  satu mare  
1318 vizite
Distribuie pe