Locale Altele
Marti, 22 Iunie 2021
Marti, 22 Iun 2021
Defilarea copiilor cu lampioane, de Ziua Sfântului Martin
Forumul Democrat German  - Miercuri, 7 Noiembrie 2018

Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni Gemeinsam, împreună cu Liceul Teoretic German Johann Ettinger şi cu Comunitatea Germană a bisericii Calvaria organizează  în data de 8 noiembrie Sărbătoarea Sfântului Martin.

În acest an vor participa la manifestare în jur de 1.000 de copii de la grădiniţa Ham Janos şi Grădiniţa Nr.9 cu secţia de predare în limba germană şi clasele primare de la Liceul Teoretic German Johann Ettinger, precum şi clasele partenere ale acestora de la Şcoala Generală din Beltiug şi din Socond.

Urmând exemplul Sfântului Martin, care i-a ajutat pe nevoiaşi, copiii au cumpărat lumănârile în lampioanele lor de la voluntarii Liceului Johann Ettinger şi ai Organizaţiei Gemeinsam, cu scop caritativ. Suma adunată va fi folosită de Organizația Caritas pentru renovarea terenului de joacă al Centrului Comunitar Sfântul Martin de Tours din Turulung.

Programul manifestării începe la ora 16:45 la Biserica Calvaria, unde cei mici de la grădiniţe şi clasele pregătitoare, precum şi din clasele I ale Liceului German vor fi  aşteptaţi de preoţii comunităţii germane şi române.

Marşul în amintirea Sfântului Martin porneşte la ora 17:30 din faţa Catedralei Romano-Catolice din Centrul Vechi cu Fanfara din Foieni. Copiii vor defila cu lampioanele confecţionate de ei împreună cu educatoarele şi învăţătoarele lor pentru acest eveniment. Înconjurând parcul, copiii  vor ajunge la Biserica Calvaria, unde va avea loc programul pentru clasele II - IV. Copiii vor cânta cântece de Sf. Martin şi se vor ruga în trei limbi. Preotul Geza Pakot va povesti copiilor despre faptele bune ale Sfântului Martin. După binecuvântare, copiii vor ieşi cu părinţii lor cântând din biserică.

Tags: defilare  lampioane  martin  
1152 vizite
Distribuie pe