Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mii de sătmăreni au participat la hramul Inimii lui Isus
Józsa János  - Luni, 1 Iulie 2019

Mai mult de o mie de persoane și-au oferit viața lor Inimii lui Isus și anul acesta în cadrul hramului diecezan, din centrul Sătmarului.
În fața Catedralei aflată în renovare a avut loc sfânta liturghie mare a hramului Inimii lui Isus și anul acesta, în data de 30 iunie, de la ora 11. Înainte de acesta, de la ora 8, în biserica Calvaria Pr. Diacu Anton paroh de Bacău a celebrat sfânta liturghie solemnă în limba română. În predica lui a vorbit despre porunca iubirii, care trebuie să stea la baza vieții fiecărui creștin. Dumnezeul a creat omul după chipul și asemănarea sa, iar Isus dă un exemplu de iubire și de viață în iubire nu numai sfinților, dar tuturor păcătoșilor.
De la ora nouă și jumătate, tot în biserica Calvaria Pr. Roman Ioan Laurențiu a celebrat sfânta liturghie solemnă în limba germană, în predica lui amintindu-i enoriașii să lucreze la curățenia sufletelor lor. Căci păcatul murdărește sufletul și nu lasă ca iubirea inimii să radieze prin fețele oamenilor. După cum a spus, pe fețele credincioșilor trebuie să fie vizibilă iubirea lui Dumnezeu în lume.

În piața din fața Catedralei de dimineață s-au tot adunat enoriașii locali și cei pelerini, veniți din diferitele localități ale diecezei dar și din străinătate. Rostind rugăciuni au așteptat venirea episcopului PS. Eugen Schönberger cu preoții diecezei și a celebrantului principal PS. Varga László, episcop de Kaposvár.
După lecturile și evanghelia - citite în limbile română, germană și maghiară -, episcopul principal PS. Varga László a vorbit despre caracteristicile Inimii lui Isus: ascultător față de Tată, iertător față de cei păcătoși, vasul milostivirii, făuritor de unitate... Toate caracteristicile pot fi înțelese prin prisma iubirii, care este sinonimul Inimii lui Isus și care transformă viața omului.

După sfânta împărtășanie enoriașii au ieșit din umbra copacilor parcului central și au făcut procesiunea aliniindu-se după Sfântul Sacrament.Ajungând înapoi la altar, cei peste o mie de enoriași prezenți și-au oferit viața lor Inimii Preasfinte a lui Isus. PS. Varga László i-a dat binecuvântarea finală cu Sfântul Sacrament, iar episcopul PS. Eugen Schönberger a mulțumit în limba română și maghiară prezența și ajutorul tuturor.

1077 vizite
Distribuie pe