Locale Altele
Duminica, 3 Iulie 2022
Dum, 3 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Luna august aduce schimbări în structura Diecezei Romano-Catolice
Józsa János  - Joi, 25 Iulie 2019

În vara anului 2019, mai exact din 1 august vor intra în vigoare numirile și transferurile în Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare.

Astfel, Pr. Szinovácz György intră în pensie, iar din luna august comunitatea din Petrești va fi deservită de Pr. Barta Barnabás. Noul secretar episcopal, respectiv responsabil pentru pastorația tineretului și a ministranților va fi Pr. Simon Attila, care până acum era spiritualul Liceului Romano-Catolic Josephus Calasantius din Carei. Spiritualul liceului va fi Pr. Magász Jenő, recent întors din Dieceza de Gurk-Klagenfurt.

Episcopul PS. Eugen Schönberger a acceptat totodată, ca Pr. Jakab Norbert, parohul comunității Sfântul Anton din Satu Mare, să îndeplinească sarcini pastorale pe o perioadă de doi ani în Dieceza de Innsbruck.

Noul paroh al comunității Sfântul Anton din Satu Mare va fi Pr. Czumbil Wilhelm, care a primit și numire pentru a fi responsabilul pentru pastorația penitenciarului, respectiv al bolnavilor Spitalului TBC din Satu Mare. Comunitatea din Băița - pe care a slujit-o el până în acest moment - va fi deservită de Pr. Covaci István. În locul preotului Covaci, în Ocna Șugatag este numit Pr. Gríz László.

Schimbare este la fel ca Pr. Ioan Roman Laurențiu, directorul general al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare va deservi și comunitatea din Poiana Codrului - păstrând și funcția lui în fruntea organizației Caritas.

Provincialul franciscan din Transilvania l-a mutat pe vicarul parohial din Căpleni P. Fechetă Jenő în Brașov, iar în locul lui va sosi P. Marek Bernardin în mănăstirea franciscană din Căpleni.

1088 vizite
Distribuie pe