Locale Altele
Marti, 5 Iulie 2022
Marti, 5 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare, ediția doua
Józsa János  - Marti, 6 August 2019

În umbra copacilor din Grădina Romei corturi de prezentare, mâncăruri bune, concerte, prelegere și Sfântă Liturghie așteaptă pe toți cei interesați de viața Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare.

În urmă cu trei ani, în 2016 s-a organizat pentru prima dată ziua Dicezei Romano-Catolice de Satu Mare. Succesul acesteia a pregătit organizarea următoarei ediții care s-a lăsat așteptat până anul acesta.

Sâmbătă, 10 august, sunt așteptați așadar iarăși în Grădina Romei din Satu Mare preoții și enoriașii diecezei, dar și cei de alte confesiuni să petreacă împreună o zi specială.

Programul va lua start la ora 11, când episcopul PS. Eugen Schönberger va saluta mulțimea adunată. Tot atunci se vor deschide și corturile de prezentare - 27 la număr - a diferitelor parohii, comunități spirituale, organizații diecezane.

Copiilor li se vor oferi diferite jocuri, pictură pe față, ateliere artizanale, în timp ce pe podium vor evolua grupuri ai diferitelor parohii. După prelegerea zilei, mărturia călugărului P. György Alfréd MI vor fi gata și mâncărurile - gulaș, tocăniță de cartofi, ștrudli, gogoașă, clătită - pe care vizitatorii le vor putea savura.

După masă, vor continua programele, inclusiv pe podium, unde de la ora 16 vor începe concertele - Fehér Róbert și prietenii, respectiv Carmina renascentia - iar de la 17:30 va avea loc Sfânta Liturghie, oficiată de PS. Eugen Schönberger împreună cu preoții diecezei. Privind programele spirituale oferite de Ziua Diecezei mai trebuiesc amintite și Adorația Euharistică, care va avea loc în biserica Sfântul Iosif, vizavi de intrarea principală a grădinii, între orele 11 și 17, iar în Grădina Romei va fi amplasat un cort, având numele "Te ascult" unde enoriașii se pot spovedi, vor putea purta discuții pe teme religioase, spirituale.

Ziua Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare așteaptă așadar pe toți cei interesați de viața acesteia, cu un program bogat, intrarea fiind liberă.

Organizarea evenimentului este sprijinită de Consiliul Județean Satu Mare, de Primăria Municipiului Satu Mare, de Centrul Cultural G. M. Zamfirescu și de Guvernul Ungariei.

1128 vizite
Distribuie pe