Locale Altele
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
Mie, 30 Nov 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sfințirea capelei noi în micuța colonie maramureșeană din Micula Nouă
Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului  - Duminica, 24 Iulie 2022

Duminică, 24 iulie, a 6-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a sfințit noua capelă mortuară din Parohia Ortodoxă Micula Nouă, Protopopiatul Satu Mare, și a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, parohie păstorită de preacucernicul părinte Spanciu Vasile Călin.

Din soborul părinților slujitori au făcut parte Pr. Florin Orășteanu, secretar protopopesc, Pr. Claudiu Ciascai, slujitor la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, Pr. Vasile Călin Spanciu, parohul credincioșilor, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, alături de alți preoți invitați din parohiile învecinate.La final, Preasfinția Sa a hirotesit pe părintele paroh întru sachelar, cu dreptul de a purta brâu albastru. De asemenea, Ștefan Doboș, primarul comunei Micula, și alți binefăcători au fost distinși cu Diploma Anului Omagial.
1067 vizite
Distribuie pe