Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Două evenimente importante în viitorul apropiat pentru Martorii lui Iehova din județul Satu Mare
Martorii lui Iehova  - Marti, 28 Martie 2023

Sondajele arată că, din cauza tensiunilor economice, a conflictelor dintre națiuni și a tulburărilor sociale răspândite pe scară largă, încrederea în viitor este la cel mai scăzut nivel istoric în multe țări, inclusiv în România.

Conform Barometrului de Încredere Edelman 2023, 24 dintre cele 28 de țări chestionate înregistrează „scăderi istorice ale numărului celor care cred că familiile lor vor avea o situație mai bună peste cinci ani”.

Pe acest fundal de pesimism, în zilele de 1 și 2 aprilie 2023 va avea loc la nivel global un eveniment special cu tema „De ce putem privi cu încredere viitorul”.

În municipiul Satu Mare, dar și în alte localități din județ, discursul de 30 de minute, la care asistența este gratuită, va fi prezentat la lăcașurile de cult ale Martorilor lui Iehova din localitățile unde acestea există.Totodată, discursul va fi transmis prin videoconferință, în folosul persoanelor care nu se vor putea deplasa până la un lăcaș de cult (sau „sală a Regatului”). Adresele sălilor Regatului din municipiulSatu Mare și orele la care va fi prezentat discursul în zilele de 1 sau 2 aprilie 2023 pot fi găsite prin accesarea secțiunii „Căutați o întrunire / Întruniri”, de pe pagina principală a site-ului JW.ORG.

Ionuț Moraru, purtător de cuvânt al Martorilor lui Iehova în România, a declarat următoarele: „Provocările cu care ne confruntăm pot părea copleșitoare, dar Biblia oferă o speranță puternică de viitor, care ne poate ajuta chiar acum. Acest program, ce va fi prezentat la nivel global, a fost conceput în așa fel încât să le ofere tuturor celor prezenți motive întemeiate de a privi viitorul cu încredere”.

Discursul special este primul dintre cele două programe gratuite care vor avea loc în toate cele aproximativ 118.000 de congregații ale Martorilor lui Iehova din lume în prima săptămână a lunii aprilie.

Cel de-al doilea eveniment va avea loc în seara zilei de marți, 4 aprilie 2023, când aproape 20 de milioane de persoane vor asista la nivel mondial la celebrarea anuală a Comemorării morții lui Isus Cristos.

Intrarea la ambele evenimente este gratuită și nu este necesară înregistrarea. Pe JW.ORG, site-ul oficial al Martorilor lui Iehova, sunt disponibile detalii despre ora și locația unde vor avea loc aceste evenimente în municipiul Satu Mare și în ale localități din județ.

Comemorarea din 2023 – Informații suplimentare

Data 4 aprilie 2023

Durata

Aproximativ o oră.

Vor fi făcute colecte?

Nu. Martorii lui Iehova nu fac niciodată colecte la întrunirile lor.

Cum se va desfășura?

Programul începe și se încheie cu o cântare, urmată de o rugăciune spusă de un Martor al lui Iehova. Partea principală a programului este un discurs public în care se explică importanța morții lui Isus și modul în care putem trage foloase de pe urma sacrificiului făcut de Dumnezeu și de Cristos pentru noi.

Este celebrarea Comemorării, ținută de Martorii lui Iehova, una și aceeași cu sărbătoarea Paștelui?

Nu. Cu ocazia Paștelui se sărbătorește învierea lui Isus, în timp ce Comemorarea este o celebrare solemnă a morții sale. Aceasta este în armonie cu porunca pe care Isus le-a dat-o continuatorilor săi apropiați: „Continuați să faceți lucrul acesta în amintirea mea”. (Luca 22:19)

Martorii lui Iehova celebrează Comemorarea în fiecare an, la data în care, potrivit calendarului lunar biblic, se aniversează moartea lui Isus. El a instituit această sărbătoare în 14 nisan 33 e.n., după apusul soarelui. Asemenea primilor creștini, Martorii lui Iehova continuă să țină Comemorarea în fiecare an. Pentru a stabili data în care cade 14 nisan, folosim metoda de calcul utilizată în timpul lui Isus, nu metoda utilizată în calendarul evreiesc modern.

3763 vizite
Distribuie pe
Bora iosif
Ok. Vom fi prezenti. Multumiri!!!
2023-03-29 18:55:31